СЕЛЕКТОР ИГОР БЕРЕТИЋ ОПТИМИСТА ПРЕД ЕП У БУДИМПЕШТИ: Јуримо олимпијске норме

С. К.

15. 05. 2021. у 21:13

МЕДАЉЕ не обећавају, али се надају подвигу. Селектор Игор Беретић верује да ће пливачи на ЕП у Будимпешти пружити максимум и остварити макар још једну А олимпијску норму. Такмичења у 50-метарском базену у "Дунав арени" почињу сутра, а наше највеће наде су Ања Цревар, Чаба Силађи, Велимир Стјепановић, Андреј Барна и мушка штафета 4х100 м слободно.

СЕЛЕКТОР ИГОР БЕРЕТИЋ ОПТИМИСТА ПРЕД ЕП У БУДИМПЕШТИ: Јуримо олимпијске норме

ФОТО: ПК Пролетер

- Ово је олимпијска година, тако да је најважније да у топ форми будемо на Играма у Токију - истиче Беретић.

- Циљ нам је да остваримо пету А олимпијску норму, јер су досад тај циљ испунили Ања Цревар, Чаба Силађи, Велимир Стјепановић и Вук Челић. Од осталих пливача јапанској престоници је најближи Барна, кога стотинка дели од А норме. Пуно нада полажемо и у штафете 4х100 м слободно, тренутно је 16. и 4х200 м краул. Уосталом стратегија Савеза је пет А норми и пласман једне од штафета. То би нам много значило.

Кормилар Србије подвлачи да жели да сви наши такмичари пливају растерећено, без притиска:

- Нормално је да хоћемо да отпливају што квалитетније, да остваре што боље резултате. И ако је то могуће и да дођу до норме. Веома су нам важне и штафете, овде ће се први пут такмичити и две наше мушко-женске комбинације на 4х100 и 4х200 метара. Ко ће уз Нину Станисављевић и Тању Поповић пливати одлучићемо на основу резултата у Будимпешти. Засад су то Стјепановић и Барна. У сваком случају, те трке ће много значити нашим младим пливачицама.

Амбиције на шампионату Старог континента су умерене:

- Да видимо где смо у односу на остале. Конкуренција је веома јака, пливање је, као и атлетика, у великој експанзији. Пливачи су све бржи. Зато је најважније да идемо корак по корак. Прво да изборимо полуфинале, па финале, у којем је све могуће. Биће ово прави испит за све нас.

Сутра ће од наших стартовати: Ања Цревар (400 мешовито), Нина Станисављевић, Тања Поповић (100 м слободно), Чаба Силађи (100 м прсно) и мушка штафета 4х100 м слободно.

Осим њих на шампионату ће се такмичити: Велимир Стјепановић (100 и 200 м слободно), Вук Челић (800 и 1500 м слободно), Андреј Барна (50 и 100 м слободно), Урош Николић (100 м слободно), Алекса Бобар (200 м слободно) и Иван Ленђер (50 и 100 м лептир).

БАРНА ТРЕЋА ИЗМЕНА

АНДРЕЈ Барна није прихватио предлог да буде прва измена у штафети 4х100 м краул и тако себи осигура две прилике да надмаши резултат из Америке - 48,58.

- Размишљали смо о томе да му омогућимо још једну шансу. Он је рекао да не би ништа мењао у штафети и да остаје трећа измена. Момци су навикли на овакав распоред и ми смо то испоштовали - објашњава Беретић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)