БИЋЕ СРБИЈА ОПЕТ МОЋНА! Велика нада нашег рукомета Стефан Додић већ са 14 година се отиснуо у иностранство

Слободан Крстовић

15. 05. 2021. у 21:03

СТЕФАН Додић је 6. јануара ове године против Француске у Зрењанину постао други најмлађи дебитант у историји наше рукометне репрезентације. Пунолетство је прославио 13. марта ове године, али се осамосталио још са 14 година, када је из Врања отишао у скопски Металург. Велика је нада нашег рукомета и од њега се очекује да за коју годину буде лидер једне нове Србије.

БИЋЕ СРБИЈА ОПЕТ МОЋНА! Велика нада нашег рукомета Стефан Додић већ са 14 година се отиснуо у иностранство

Фото: Nebojsa Parausic

- Почео сам са 10, 11 година у Врању. Овај спорт сам заволео због мог оца Бобана, који је играо аматерски и разредног старешине Миодрага Николића, који је био прави рукометаш. Николић је нажалост преминуо ове године, али је најзаслужнији што сам изашао на прави пут. Научио ме је како да будем човек, а онда и добар рукометаш - прича за "Новости" Додић.

Стефан је брзо запао за око ловцима на таленте из Металурга и већ са 14 година се преселио у македонску престоницу. Али, морао је и да заврши основну школу у Врању.

- Снашао сам се одлично. Тачно је да сам се рано осамосталио, али мислим да је то био прави корак у мојој каријери. Имао сам срећу да ме уче стварно добри тренери. У почетку није било лако, јер сам као основац сваки дан путовао на релацији Врање - Скопље и натраг. Пре подне сам ишао у школу, по подне тренирао. Срећом, сада у другој екипи Металурга игра и мој годину дана старији брат Лазар, што ми много значи - прича Додић.

Због професионалних обавеза ванредни је ученик Средње медицинске школе у Београду, где се школује за физиотерапеута.

- То је био једини начин да се максимално фокусирам на рукомет. У Скопљу сада имам мало више времена и да се дружим са пријатељима. Али, гледам да то никако не омета моју каријеру - прича Додић.

Признаје и да није очекивао да се нађе на ширем списку репрезентације.

- Изненадио сам се, а онда сам после на припремама показао да заслужујем место у А тиму. Срећан сам што је селектор Тони Ђерона то нешто препознао у мени, а улазак у игру против Француза је било нешто фантастично, јер до јуче сам само сањао да играм против великана - прича Додић.

Млади ас наглашава да му је селектор Ђерона улио неопходну сигурност.

- Рекао ми је само: "играј како знаш, буди сигуран у себе, уђи хладне главе и не секирај се." Нисам имао никакав притисак, од саиграча сам добио пуну подршку, што ми је и те како значило - наглашава Додић.

Ни наши играчи, поготово голман Владимир Цупара, нису крили да их је одушевио млади Додић.

- Трудио сам се да пружим максимум и покажем све што знам.Похвале играча и тренера много ми значе, задовољство је бити део репрезентације - истиче Додић.

Од Додића се очекује да у будућности буде један од лидера наше селекције.

- Године нису пресудне. Сматрам да треба да се форсирају млади играчи, јер Србија има талената и не би требало да брине за будућност. Мислим да за неколико година можемо да се вратимо на место које заслужујемо - каже Додић.

Ипак, признаје да је на почетку каријере осећао разлику у годинама, али да се временом то полако губи...

- Ја сам тек почињао, а они су били доста искуснији од мене. Сада ми је лакше, јер када изађем на терен не гледам да ли је старији, искуснији, већ да покажем шта знам. Немам притисак, јер сам свестан да морам да одиграм онако како очекују од мене, зато што знају колико могу. Морам и још доста да учим, мана ми је што ретко шутирам, а остало да надоградим. У ствари морам стално да се усавршавам - истиче Додић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)