ХОЋЕ ЛИ БИТИ НАВИЈАЧА У ФИНАЛУ КУПА И АБА ЛИГЕ? Кризни штаб објаснио шта је потребно да се публика врати на трибине

Novosti online

14. 05. 2021. у 16:49

УОЧЉИВ је пад броја оболелих од ковида, што некако одмах повлачи за собом питање повратка навијача на спортке приредбе, али према речима члана Кризног штаба Зорана Гојковића, тако нешто још је нереално.

ХОЋЕ ЛИ БИТИ НАВИЈАЧА У ФИНАЛУ КУПА И АБА ЛИГЕ? Кризни штаб објаснио шта је потребно да се публика врати на трибине

Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Покрајински секретар за здравство истиче да је пре свега потребно да се уђе у такву епидемиолошку ситуацију да се избегне нови експлозиван раст заражених и да је за то потребно да се одржи ниво вакцинације.

- Потребно је искључиво да уђемо у такву епидемиолошку ситуацију да немамо могућност за нови експлозиван раст. А то ће се десити ако будемо одржали овај вид вакцинације. Ако наставимо таквим темпом, ући ћемо у ситуацију након шест недеља од данашњег дана да можемо да говоримо да смо једном ногом изашли из лоше епидемиолошке ситуације, а то нас враћа у нормалне токове које смо имали пре епидемије. Услов за све ово је, наглашавам вакцинација - рекао је Зоран Гојковић.

То значи да за финалну серију АБА лиге између Звезде и Будућности која почиње већ од недеље, као и за финале Купа између Црвене звезде и Партизана које је заказано за 25. мај, неће бити публике, уколико Кризни штаб ванредно не донесе неку другачију одлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)