СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Краљево и Крушевац заблистали уз дечије осмехе

Novosti online

11. 05. 2021. у 14:52

СПОРТСКЕ игре младих у уторак 11. маја одржане су у Краљеву, дан раније у Крушевцу.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Краљево и Крушевац заблистали уз дечије осмехе

ФОТО: СИМ

Дечији осмеси, срећа и дружење испунили су у претходна два дана Краљево и Крушевац – последње станице Каравана радости и пријатељства Спортских игара младих Србије.

Краљево је осми пут било домаћин Игара, а школарци из овог града такмичили су се у пет спортова - између две ватре, уличној кошарци, турниру у малом фудбалу, одбојци и атлетици. Церемонија свечаног отварања одржана је у центру на прелепом Тргу Хероја, а присуствовали су градоначелник Краљева Предраг Терзић, председник градског Спортског савеза Милош Симовић, председница Спортских игара младих Србије Марија Михајловић, координатор Игара за Краљево Драган Ђорђевић, познати фудбалски тренер Борис Буњак и други.

- Краљевачка деца данас уживају, уз помоћ Спортског савеза града, Спортских игара младих, координатора Спортских игара младих и уз свесрдну подршку града Краљева. Јако је важно да развијамо спортски дух у нашем граду и да се наши најмлађи од најранијег детињства баве спортом. Није најважније да се само хвалимо успесима наших професионалних спортиста, него да развијамо и аматерски спорт и спортски дух код наших најмађих. Апсолутно сам уверен да ће се ова манифестација одржавати у нашем граду и наредних година и да ће наши малишани побеђивати и на државним и на регионалним такмичењима - рекао је градоначелник Терзић.

Пламен пријатељства запалили су чланови екипе "Краљеви", која је прошле године била државни и регионални шампион у игри између две ватре – Максим Ратковић, Ива Петровић, Михајло Минић, Петра Гајић и Ивона Стевановић. Капитен те екипе "Краљева" Лазар Урошевић и члан тима Василије Сретојевић ове године такмиче се у баскету 3 на 3.

- Прошле године смо постигли фантастичан успех. Одиграли смо незаборавна два финала са Атомским мравима из Куршумлије, прво на државном у Брзећу, а потом и регионалном у Сарајеву и оба пута смо победили са 2:1 - рекао је Урошевић. - Сада ћемо се такмичити у баскету, циљ нам је да побеђујемо али и да упознајемо нове другаре – истакао је Сретојевић.

ФОТО: СИМ

Дан раније Спортске игре младих одржане су у Крушевцу, такође у пет спортова, а посебну емоцију донео је 15-годишњи стонотенисер Бранислав Бане Смиљковић. Он је шест пута учествовао на Играма, освајао је много медаља, био на завршним турнирима у Сплиту и Сарајеву, а упркос томе што ове године није могао да се такмичи јер је прерастао остао је уз СИМ-овце и помагао у организацији такмичења између две ватре. Церемонији свечаног отварања на Атлетском стадиону присуствовали су и помоћник градоначелника Владимир Петровић и координатор Игара за Крушевац Миљко Ристић.

- Моја препорука сваком детету је да учествују на Играма. Доживеће незаборавно искуство, стећи нове пријатеље, а ја сам и даље у контакту са другарима које сам упознао у Сплиту и Сарајеву. Зато сам и даље укључен у ову прелепу манифестацију – поручио је Смиљковић.

Наредна станица Каравана Спортских игара младих је Чачак, потом следе Пожаревац, Петровац на Млави, Сокобања, Сурдулица, Крагујевац, Ниш...

Сва такмичења одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против вируса корона прописали Влада Србије и локални Кризни штабови. У Србији, Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно. Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)