СТОП ПРЕВАРАМА У СПОРТУ! Изгласан Закон о спречавању допинга, Удовичић: Шампиони увек побеђују само поштено, а Србија је земља шампиона!

Novosti online

06. 05. 2021. у 19:22

ДОНОШЕЊЕМ Закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту Србија је потврдила решеност да и у овој области остане лидер у региону, прати међународне стандарде и настави однос нулте толеранције према допингу у спорту.

СТОП ПРЕВАРАМА У СПОРТУ! Изгласан Закон о спречавању допинга, Удовичић: Шампиони увек побеђују само поштено, а Србија је земља шампиона!

Фото. Министарство омладине и спорта

- Српски спорт без сваког облика допинга је постулат нашег система, јер допинг је превара, а шампиони увек побеђују само поштено и зато Србија јесте земља шампиона! Задовољни смо применом Закона о спречавању допинга у спорту из 2014. године, који је у потпуности испунио своју сврху и показао одличне резултате, међутим наша лидерска позиција у овој области потврђује се управо и спремношћу да међу првим земљама у Европи имплементирамо и применимо и све новонастале измене у овој области. Сигуран сам да је како на спортским теренима, али и ван њега, борба против допинга неспоран циљ свих како бисмо заштитили првенствено здравље наших спортиста и свих младих, омогућили фер-плеј и наставили доследно спровођење нулте толеранције свега негативног у спорту. Циљ је да делујемо превентивно, едукујемо спортисте од најмлађег узраста, ширимо ту свест и код свих младих, јер само уједињеним деловањем институција, кровних организација, националних спортских савеза и спортиста, али и школа, породица, друштва у целости, можемо бити победници у борби против допинга у систему спорта и међу младима - изјавио је министар Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)