ЈОВАНИ АРСИЋ ПАСОШ ЕВРОПСКОГ ГРАДА СПОРТА: Српкиња један од најбољих европских веслачица

Б. Грујић

06. 05. 2021. у 18:09

РЕПРЕЗЕНТАТИВКА Србије у веслању и чланица београдске Црвене звезде, Зрењанинка Јована Арсић, која је пре три недеље изборила пласман на Олимпијске игре у Токију и протеклог викенда у Загребу, на првој регати Светског купа, освојила бронзану медаљу у дисциплини скул, добила је у родном граду пасош "Европског града спорта".

ЈОВАНИ АРСИЋ ПАСОШ ЕВРОПСКОГ ГРАДА СПОРТА: Српкиња један од најбољих европских веслачица

Фото С.Соколов

Јована је прва веслачица из Србије која је на оваквом такмичењу освојила медаљу и сврстала се у ред најбољих европских веслачица, са олимпијском визом у џепу.

- Драго ми је што Јована не заборавља свој град, а то је подстрек да наставимо да развијамо и обезбеђујемо боље услове за бављење спортом - истакао је градоначелник Зрењанина, Симо Салапура, домаћин пријема у Јованину част и додао да се Зрењанин поноси веслачем века, сјајним олимпијцем, Милорадом Стануловим и сада Јованом Арсић, која је прва освојила медаљу на Светском купу у женској конкуренцији и друга, која је обезбедила олимпијску норму, после дуго година.

ПОДРШКА ОЛИМПИЈЦИМА ИЗ ЗРЕЊАНИНА

Како је нагласио градоначелник Салапура, Зрењанин ће пружити и додатну мотивацију спортистима пред Олимпијске игре и расписати посебан конкурс на основу којег ће Зрењанин, као град спорта, подржати њихов наступ у Токију.

- Они ће, у Јапану представљати своју земљу, али и град Зрењанин, у којем су рођени или за чије клубове наступају - нагласио је Салапура.

Презадовољна постигнутим, талентована веслачица захвалила се на срдачном пријему, наводећи да   увек радо долази у свој родни град и да јој је драго што је допринела популаризацији веслања.

- Максимално се спремам и концентришем за сваку трку и надам се успеху у Токију - рекла је Јована, уз напомену да јој је најбитнији фокус на напорне тренинге који су кључ сваког успеха.

ДРУГА РЕГАТА У ШВАЈЦАРСКОЈ

У склопу припрема за Олимпијаду, очекује је друга регата Светског купа, у Швајцарској, у још јачој конкуренцији, што ће бити прави тест Јованине тренутне форме и надметања са конкуренцијом. 


  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)