КАДА СНОВИ ДЕЦЕ ПОСТАНУ СТВАРНОСТ: СИМ одржане у Кикинди

Novosti online

23. 04. 2021. у 13:10

КИКИНДА је данас била град са највише дечијих осмеха у Србији захваљујући Дунав осигурање Спортским играма младих.

КАДА СНОВИ ДЕЦЕ ПОСТАНУ СТВАРНОСТ: СИМ одржане у Кикинди

FOTO: SIM Srbije - Stefan Cvetković.

У центру севернобанатског округа, граду који је међу онима са најдужом традицијом када је у питању учешће у Спортским играма младих Србије,одржана су такмичења у пет спортова - атлетици, одбојци, између две ватре, уличној кошарци и фудбалу.

Церемонији свечаног отварања присуствовали су градски већник за спорт и омладину Драган Пецарски, председница Спортског савеза Кикинде Јелена Бакић и директор Спортског центра “Језеро” Дејан Пудар, а пламен пријатељства, заједно са маскотом Виктором, упалили су СИМ-овци из Кикинде и околине. Један од њих је млади фудбалер Предраг Љубичић, из Основне школе “Жарко Зрењанин”, који каже да је учешћем на Спортским играма младих испунио свој сан.

- Веома сам срећан што се мени и мојим другарима из екипе испунила жеља да се такмичимо на Спортским играма младих. Желимо да победимо на градском такмичењу, стигнемо до државног, а надамо се и пласману на међународно финале у Сплиту, изјавио је талентовани фудбалер.

Сва такмичења одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и локални Кризни штаб. У Србији, Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије.

Од оснивања до данас на Спортскимиграма младих у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно.

Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин,Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)