БРАНКОВИЋ О СМРТИ БРАНИМИРА РАДОВИЋА: Губитак за нашу атлетику

Г. К.

13. 04. 2021. у 21:05

ОДЛАЗАК великана атлетског спорта Бранимира Радовића са животне сцене погодио је целокупну заједницу "краљице спортова" у Србији.

БРАНКОВИЋ О СМРТИ БРАНИМИРА РАДОВИЋА: Губитак за нашу атлетику

FOTO: N. Paraušić

Човек који је дисао и живео за овај спорт, чему сведочи и чињеница да је од 1967, када је и основан, па све до ове године, био организатор Белог кроса, чувеног тркачког догађаја којим се традиционално отвара атлетска сезона у Србији и региону, подлегао је злоћудном вирусу корона.

Да за човека његовог калибра смрт није пут у заборав, јасно истиче Слободан Бранковић, директор АС Србије.

- Изузетно велики губитак за српску атлетику. Овај окрутни вирус је однео животе многих добрих људи, па тако и Бранин. Он је био доста старији од мене, али памтим га из периода док сам био активни атлетичар. Велики атлетски радник и спортиста, радио је као тренер средњих и дугих пруга у клубу, али оно по чему ће највише бити упамћен јесте као оснивач Белог кроса, такмичења које је ушло у легенду - у разговору за "Новости" напомиње Бранковић.

Бранино животно дело Бели крос, ове године исписало је своју 54. страницу, а Бранковић уверава да то такмичење одласком свог "оца" неће изгубити будућност.

- Бели крос ће наставити свој живот, као и Брана кроз њега. Ко год у будућности буде био на челу Савеза, никада неће дозволити да то такмичење нестане. Оно ће наставити својим путем јер је потребно нашој атлетици - закључује некада прослављени тркач.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)