БОРОВЧАНИН: ВУЧИЋ ИНИЦИЈАТОР РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ одржан жреб Регионалне лиге у боксу

Novosti online

09. 04. 2021. у 15:37

У Сарајеву је оржан жреб Регионалне лиге у боксу за сезону 2021.-2022.

БОРОВЧАНИН: ВУЧИЋ ИНИЦИЈАТОР РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ одржан жреб Регионалне лиге у боксу

ФОТО: Боксерски савез Србије

На састанцима и жребу присуствовали су представници шест регионалних боксерских савеза савеза (БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске Словеније и Сјеверне Македоније). Уз жреб одржани су састанци са темама како да ова лига постане традиционална и да се кроз бокс и ствари које прате овај спорт развија регионална сарадња.

Србија ће имати два представника, Црвену звезду и Лозницу. Жреб је сјајно водила Амра Ибрахимовић, а представници савеза региона извлачили су куглице, како би клубови добили бројеве у групама и тако смо добили распоред по колима.

У Групи А су Вардар Скопље, Лозница, Жељезничар Сарајево и Црногорски соколови. 

Група Б: Црвена звезда, Марибор, Витезови Загреб и Радник Бијељина.

ФОТО: Боксерски савез Србије

Tekst potpisa

Тако ће црвено бели на старту у Београду угостити Марибор, док ће Лозница гостовати Вардару у Скопљу.

Лига се одржава по двокружном систему, а после шест кола по две најбољеекипе сваке групе пласираће се у плеј оф и борбу за титулу. Сваки дуел имаће ће десет мечева, осам у сениорској конкуренцији (од 56 кг до +91 кг) и две у омладинској категорији.

Почетак дуго чеканог такмичења заказан је за последњи викенд маја, док је друго коло на програму у јуну месецу. 

- Регионалну сарадњу и регионалну лигу у боксу иницирао је председник Србије Александар Вучић. Ми смо управо код њега били на заједничком састанку у фебруару и тада је договорена ова прича. Имали смо жреб који је био изузетно добро посећен када су медији у питању. И жреб који ће сигирно донети пуно доброх бокса у земљама региона. И веома је важно што су учешће узеле све земље некадашње Југославије - истакао је Ненад Боровчанин, председник БСС.

ФОТО: Боксерски савез Србије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)