ВЕСИЋ: Бициклистичка трка Београд - Бањалука нас спаја

С. М.

07. 04. 2021. у 15:17

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић и градска секретарка за спорт Драгана Пешић Белојевић састали су се са Владимиром Куваљом, директор трке Београд - Бањалука, која ће стартовати 22. априла у главном граду Србије.

ВЕСИЋ: Бициклистичка трка Београд - Бањалука нас спаја

Фото: Новости

Весић је истакао да се у Београду организују многе спортске манифестације, али да је једна од најдражих трка Београд- Бањалука.

- То је бициклистичка трка која спаја два града, један народ и због тога нам је та трка важна и зато се са толико пажње односимо према њој. Трка ће 22. априла поново стартовати из Београда са Трга Републике - рекао је Весић новинарима после састанка.

Весић је рекао да је посебно срећан што ће се сутра 20 бициклиста, спортиста из Републике Српске и људи из Савеза вакцинисати у Београду, чиме ће им се омогућити да могу да учествују на великим светским такмичењима.

- Биће и биликлиста из Северне Македоније, јер као што знате уколико нису ревакцинисани неће моћи да учествују на такмичењима. Желимо да заштитимо њих, њихове породице и да и помогнемо да представљају и Републику Српску свуда где могу. С те стране наша спортска манифестација добија хуманитарни карактер. Србија има довољно вакцина у односу на све земље у региону и већ смо показали да водимо рачуна и када су у питању лекари у Републици Српској и људи који су долазили да се вакцинишу. Сада су на ред дошли и бициклисти - рекао је Весић.

Директор трке Владимир Куваља истакао је да му је драго што је трка заједнички пројекат два града и два савеза и захвалио се Граду Београду на подршци.

- Трка стартује у Београду, наставља се до Обреновца и Шапца, где се завршава прва етапа. Поносан сам што су се поред Београда укључили Обреновац и Шабац. Прошле године смо издржали и направили догађај на високом нивоу и нисмо имали ниједан случај короне - рекао је Куваља, који се захвалио Београду на позиву за вакцинацију бициклиста.

Градска секретарка Пешић Белојевић каже да је задовољство што се ова трка организује у Београду, јер су све такве манифестације добре за град и укључивање деце у спорт.

- Трку подржавамо 15 година, Секретаријат је увек уз Бањалуку. Надам се да ћемо још дуго одржавати трку и ширити је на већи простор од Србије и Бањалуке - рекла је Пешић Белојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)