ТРКА БЕОГРАД - БАЉАЛУКА: Никад јаче друштво

С.М.

23. 03. 2021. у 14:52

Укупно 25 тимова са четири континента пријавило се за учешће на 15. трци "Београд - Бањалука која је на програму од 22. до 25. априла.

ТРКА БЕОГРАД - БАЉАЛУКА: Никад јаче друштво

ФОТО: Новости

Ово ће без сумње бити најјаче издање трке која је већ четврту годину члан прве категорије Међународне бициклистичке уније.

Најзвучнији тимови свакако су италијански Бардијани и Ново Нордиск из СА, који у свом саставу имају и побједнике етапа на Ђиро д'Италија, као што је Ђовани Висконти. Иначе, 25 екипа односно 175 бициклиста је максималан број који може да се појави на старту према УЦИ правилима.

ФОТО: Новости

Маси виво конекта из Парагваја први пут уцествује на трци

Директор каравана Владимир Куваља срећан је због великог одзива у прилично незгодно време за спорт, као и чињеницом да ће први пут на трци наступити две про континентал екипе.

- Трудимо се да из године у годину подижемо ниво и на срећу то нам успева. Ниједном тиму не плаћамо доласке како то раде највеће трке, сви желе да дођу код нас на основу препорука и искустава осталих, што нам нарочито значи. Осим Итлијана и Американаца, долазе нам екипе из Канаде, Парагваја, Њемачке, Словеније, Португалије, Камбоџе, Казахстана, Малезије..., а титулу укупног победника браниће Јакуб Качмарек из екипе “Мазовже серце полски - рекао је Куваља.

Организатори се надају да неће бити потребе за померањем без обзира на неповољну епидемиолошку ситуацију. Планирано је да почне 22. априла етапом од Београда до Шапца. Затим следи етапа Обреновац - Бијељина, па Бијељина - Власеница, док ће за неколико дана бити потврђен и град домаћин старта последње етапе која завршава у Бањалуци. За сада је томе најближи Приједор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)