НИШКИ СУСРЕТ ШАМПИОНА: Арсовић и Аруновић најбоље

Novosti online

11. 03. 2021. у 16:57

СРПСКИ олимпијци и кандидати за Токио окупили су се на новом контролном такмичењу у оквиру серије „Сусрет шампиона“ у гађању ваздушним оружјем, а седми турнир серије одржан је у нишком „Чаиру“.

НИШКИ СУСРЕТ ШАМПИОНА: Арсовић и Аруновић најбоље

Фото: Д. Дозет

Пиштољем је тријумфовала Зорана Аруновић (Олимпик 011) са 244,2 кругова. Осам десетих делова круга мање погодио је Дамир Микец (Полицајац).

Андреа Арсовић (Партизан) је била најпрецизнија пушком, до првог места је дошла са 251,2 круга у финалу, а иза ње пласирали су се Лазар Ковачевић (Јагодина 92) и Миленко Себић (Нови Сад 1790).

Као и на претходна два сусрета, сви учесници су гађали цело финале (24 серије), није било испадања.

У квалификацијама пушком је најуспешнији био Лазар Ковачевић (629,4 круга), док је највредније остварење у квалификацијама пиштољем постигла Зорана Аруновић (582 круга).

Уз стрелце су између осталих били Драган Марковић, спортски директор, селектори Драган Доневић и Јелена Аруновић.

- Овај пут на окупу су били сви стрелци који су изборили олимпијске квоте и кандидати за Токио, изузимајући Стевана Плетикосића, јер он ће се за квоту за Токио борити малокалибарском пушком. Сви у стручном штабу можемо да будемо задовољни оствареним резултатима. Стрелци држе константан ниво, иако неки још нису на врхунцу форме, који треба да достигну пред најважнија такмичења. Серија „Сусрет шампиона“ се показала као добар програм да надокнадимо мањак међународних такмичења. У овом тренутку нам је најбитније да сачувамо здравље спортиста - каже Драган Доневић, шеф стручног штаба, подсећајући да наши репрезентативци нису отпутовали на Светски куп у Њу Делхију, због великог здратвеног ризика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)