НИСАМ БРОЈ ЈЕДАН: Првак света у Мото ГП Ђаон Мир истиче да се не осећа као фаворит

С. К.

06. 03. 2021. у 14:26

ТИТУЛА првака света у Мото ГП није избацила из седла Ђоана Мира. Млади Шпанац је чврсто на земљи и нимало се не оптерећује да ли ће да одбрани наслов најбољег. Возач Сузуикија сматра да је најважније да његов тим и он напредју што више у квалификацијама, како би се касније борили за подијум или прво место.

НИСАМ БРОЈ ЈЕДАН: Првак света у Мото ГП Ђаон Мир истиче да се не осећа као фаворит

Фото: EPA-EFE/Kai Foersterling

- Најважније да будемо што бољи у квалификацијама. Већ знамо да смо добољно брзи, али је и те како важно изборити што бољу стартну позицију пред почетак трке, како бисмо се лакше борили за подијум или победу - истакао је Мир уз опаску да је ове године спремнији него прошле.

Мир је подвукао да не осећа себе као фаворита, већ само као онај којег ће желети сви да победе. Посебно издваја Морбиделија и клупксог колегу Алекса. Сматра и да је тек на почетку, нада се, велике каријери.

- Гледајући у будућност мој рад није готов. Зато мислим да сада није време да носим број један, јер имам 23 године. Ако једног дана освојим осам или девет титула као Маркес или Роси онда ћу променити број. Мој број 36 представља вредан рад, а један хвалисање. Желим да наставим да побеђујем, да се борим, то је нешто што је у мом карактеру, не желим да се опустим или одустанем - нагласио је Мир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)