КИКБОКС СПЕКТАКЛ ЈЕ СПРЕМАН: Коновалов против Сантоша за титулу првака света

ПР

04. 03. 2021. у 16:03

КИКБОКС СПЕКТАКЛ ЈЕ СПРЕМАН: Коновалов против Сантоша за титулу првака света

Vojislav Aranđelović / Arena Fight

Петак је дан за међународни кикбокс турнир “Арена Фридаy Нигхт Фигхтс”

Свет кик бокса у Србији више није исти. Пред нама је међународни кикбокс турнир “Арена Фридаy Нигхт Фигхтс”. У присуству уважених гостију, пре свих председника светске аматерске кик бокс федерације WАКО, господина Роја Бејкера, дикректора Арена Цханнелс Гроуп Небојше Жугича, као и актера сутрашњег меча за титулу професионалног првака света WАКО ПРО федерације Андре Сантоса из Португала и Александра Коновалова из Србије означен је почетак још једног сјајног пројекта.

Промотера сутрашњег турнира “Арена Фридаy Нигхт Фигхтс”, господин Срђана Бугарчића покушао је да дочара колико је рада и труда уложено у све оно што нас очекује сутра.

– У питању је први у низу пројеката, који ћемо, надам се, успети да реализујем наредних година. Желео бих да се захвалим генералном директору ТВ Арена спорт, Небојши Жугићу, на свој подршци коју ми је дао. У овој пројекат сам ушао сам и то у најгоре време короне. Надам се да ће пројекат заживети и да ће сваки бити све бољи. Желим да први буде репер за све остале, да буде најбољи, да подигнемо лествицу и поставимо стандарде. Велику помоћ имам од Арене спорт и мојих дугогодишњих сарадника. Желим борцима да буду здрави, спремни, да прође без значајнијих повреда, да дају све од себе, верујем да ћемо гледати фантастичне борбе и да ће борци приредити незаборавну забаву.

Vojislav Aranđelović / Arena Fight

Господин Небојша Жугић, генерални директор Арена Цханнелс Гроуп предочио је колики је значај борилачких спортова у Србији.

– Арена спорт овим пројектом наставља са оним што је започела оснивањем Арена Фигхт канала. Препознајући значај борилачких спортова кренули смо у организацију Арена Фигхт канала. Ово је после Регионалне лиге у боксу један нови и изазован пројектат и сигуран сам да ћемо све урадити на најбољи начин. Показаћемо да борилачаке вештине нису туча, већ племените вештине, које ће допринети да младе људе вратимо у рингове, на терене, у базене… Надам се да ће наша публика уживати у борбама. Биће девет борби, осам и једна главна за титулу светског првака. Пожелео бих борцима срећу и нека победи најбољи.

Господин Жугић је нагласио да све што се ради прати тренд којим се креће Србија.
– Ми само радимо у тренду у којем се креће Србија. Председник Србије Александар Вучић и Влада Србије много улажу у спорт и то даје резултате. Посебан акценат смо ставили на бокс и не би требало заборавити да је у питању један трофејан спорт и да ћемо га вратити на стазе успеха. Кик бокс је најтрофејнији индивидулани спорт и да напоменем да у овом тренутку имамо чак осам светских шампиона.

Посебна част за Београд је чињеница да је гост наше престонице и Рој Бејкер, председник светске аматерске федерације WАКО.

Vojislav Aranđelović / Arena Fight

– Велико је задовољство бити у Београду и Србији, бити са Србима јер они воле борбу. Захвалио бих се Арени спорт и рекао бих да WАКО има око пет милиона чланова. То је оно што људи воле да виде, динамично је узбудљиво и ово је часна борба. Верујемо да ће овај догађај бити добар и за кик бокс и за Арену спорт.

Једна од две највеће звезде сутрашњег турнира је и Португалац Андре Сантош.

- Пре свега захваљујем се на позиву и што сам данас овде. За мене је велико задовљство да представљам Португал. Част ми је и што ћу делити ринг са великим шампионом као што је Коновалов. Биће тешка борба, али смо ми посвећени свом послу, знамо шта то значи. Свом ривалу желим срећу.

Коначно велики шампион из Србије Александар Коновалов посебно је апострофирао чињеницу да су у Србију дошла два велика имена.

– Част ми је што је дошао Рој Бејкер да испрати све ово. Захвалио бих се мом противнику што је дошао. Нека сутра победи бољи – нагласио је Коновалов.

Први кикбокс турннир “Арена Фридаy Нигхт Фигхтс” почиње у петак, 5. марта у 19.30, а као што смо већ нагласили борба вечери биће мегдан између Сантоша и Коновалова за титулу првака света у дисциплини лоу кик 66.8 кг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)