МОК похвалио ОКС и Владу Србије

Новости онлине

26. 02. 2021. у 12:27

ПРЕДСЕДНИК Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах похвалио је Олимпијски комитет Србије (ОКС) и Владу Србије због нацина на који се боре са изазовима које је донела пандемија корона вируса.

МОК похвалио ОКС и Владу Србије

Фото: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Како је саопштио ОКС, на његову адресу пристигло је писмо председника МОК-а Томаса Баха адресирано на председника ОКС-а Божидара Маљковића и министра омладине и спорта Вању Удовичића, у којем се изражава поштовање за начин на који се Влада Србије заједно за Олимпијским комитетом Србије и Министарством омладине и спорта носи са изазовима које је донела пандемија вируса корона.

Како се наводи, први човек МОК-а са пажњом је пратио ситуацију у Србији и здушно поздравио напоре Олимпијског комитета Србије да вакцинацијом спортиста допринесе здрављу и сигурности целокупног становништва у Србији.

"Драги пријатељи, прихватите моје најискреније честитке због начина на који се српски народ носи са тренутном пандемијом која влада у целом свету. Српска Влада је учинила огромне напоре како би заштитила здравље свих њених грађана у овом изазовном моменту. Србија може да буде поносна на то што је према броју вакцинисаних грађана котирана као једна од најуспешнијих земаља", истакао је Бах на почетку писма.

У светлу припрема за Олимпијске игре, а у складу са актуелном пандемијском ситуацијом везано за инфекцију Цовид 19, Олимпијски комитет Србије је формирао Радну групу за праћење свих аспеката инфекције на спортисте и чланове Мисије која је одржала и предавање свим спортистима и члановима спортских савеза о важности имунизације путем вакцинације.

"Поштујући препоруке Владе Србије, олимпијски тим Србије започео је вакцинацију спортиста и стручног особља и то је вест која ме је веома обрадовала. Како су спортисти одувек амбасадори здравог начина живота и позитивни узори, веома је битна порука коју у јавност послао Олимпијски комитет Србије заједно са врхунским спортистима", истакао је председник Међународног олимпијског комитета.

"Олимпијски комитет Србије је заједно са Владом Србије на овај начин дао велику подршку нашим напорима да у Токију одржимо сигурне и безбедне Олимпијске игре за све учеснике. Процес имунизације и вакцинације српских спортиста је велика подршка комплетном олимпијском покрету и нашим јапанским домаћинима. Због свега тога, радујемо се предстојећим Олимпијским играма у Токију и надамо се да ће оне бити светло на крају тунела у којем се комплетно човечанство тренутно налази. Желимо олимпијском тиму Србије сву срећу у припремама Токио", стоји на крају писма које је потписао Бах.

Иако наступ на Олимпијским играма неће бити условљен вакцинисањем спортиста, ипак је пожељно и важно да ову могућност искористе сви спортисти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)