МАРИНА МАЉКОВИЋ ПОЗИВА: Девојчице Србије, бавите се спортом!

Novosti online

27. 01. 2021. у 16:04

МАРИНА МАЉКОВИЋ ПОЗИВА: Девојчице Србије, бавите се спортом!

ФОТО: ЕПА

ИДЕЈНИ творац Института за женски спорт и селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић посетила је Спортски центар Жарково и промовисала женски спорт и нови програм тренинга ритмичке гимнастике за девојчице.

У овом центру девојчице основношколског узраста већ две године бесплатно тренирају кошарку у оквиру “Покрета за женску кошарку”, на чијем је челу такође Маљковић.

Маљковић је заједно са градском секретарком Драганом Пешић Белојевић и председником Градске општине Чукарица Срђаном Коларићем посетила девојчице на тренингу.

- Данас је Свети Сава и с обзиром на то да Институт у први план ставља девојчице школског узраста, желим свима да честитам славу. И за нас је данас славски дан. Порука која је битна за све девојчице Србије и оне које су кренуле да се баве спортом, јесте да буде активне, да изађу ван оквира, јер само активан појединац може да дође до великих успеха у животу - рекла је Маљковић новинарима.

Селекторка Србије поручила је девојчицама да се друже, да долазе у што већем броју и да се што више баве спортом.

- Ова је друга битна локација у Београду. Почели смо у Визури на Тошином бунару и било би нам драго да уз разумевање председнила општине Чукарица направимо овде озбиљну станицу када је женски спорт у питању, да ова ова хала заживи и буде препознатљива када је женски спорт у питању - рекла је Маљковић.

Она је истакла да је интересовање велико и да Институт постоји у Пожаревцу, Аранђеловцу, Кикинди, Ивањици и Зрењанину.

- У овој ситуацији заиста није лако, али је ово показатељ колико је девојчицама потребан спорт. Уз велику подршку Владе Србије, нудимо све спортове. Девојчице могу да бирају, имамо кошарку, рукомет, стрељаштво, џудо, ритмичку гимнастику, одбојку и атлетику - навела је она.

Маљковић је све девојчице из Института, али и сву децу, позвала на тренинг женске сениорске кошаркашке репрезентације 2. фебруара у Визури на Тошином бунару од 18 сати.

- Девојчице Србије, бавите се спортом и будите здраве - закључила је Маљковић.

Градска секретарка за спорт Драгана Пешић Белојевић истакла је да је одушевљена пројектом Марине Маљковић за женски спорт.

- Срећна сам што се таква жена бави тиме. Хвала Влади што је препознала њену феноменалну идеју. Надам се да ће све девојчице уз помоћ Института почети да се баве спортом - рекла је Пешић Белојевић.

Председник општине Чукарица Срђан Коларић истакао је да му је велико задовољство што је у сали Жарково одржана промоција женског спорта.

- Настављамо сарадњу, ширимо се на друге спортове. Захвални смо што је Марина покренула Институт за женски спорт, а ми смо као општина ту да помогнемо све активности у духу спорта - рекао је Коларић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)