ЗАВРШЕН 10. КУП НАЦИЈА У СОМБОРУ: Србија најбоља селекција

Novosti online

17. 01. 2021. у 15:52

Ринг у хали "Мостонга" у Сомбору био је место борби за титуле најбољих у оквиру 10. Купа купа нација, престижног планетарног такмичења за даме у боксу.

ЗАВРШЕН 10. КУП НАЦИЈА У СОМБОРУ: Србија најбоља селекција

ФОТО: Боксерски савез Србије

За наслове шампиона бориле су се репрезентативке Аустрије, БиХ, Белорусије, Хрватске, Чешке Републике, Казахстана, Марока, Малија, Русије, Србије, Словачке, Турске.

Током шест дана такмичења ратнице племените вештине су одмеравали снаге, да би се на крају у директном ТВ преносу  стигло до проглашења шампиона. Учешће је узело 12 репрезентација са 74 такмичарке у 53 борбе у четири узраста (шест школарки, девет јуниорки, 11 омладинки и 48 сениорки). 

За најбољу репрезентацију (сви узрасти) проглашена је селекција Србије. У конкуренцији сениорки за најбољи тим проглашен је тим Казахстана, друго место освојила је Турска, трећу позицију освојио је домаћин Србија. 

Ленту најбоље боксерке у конкуренцији кадеткиња је понела Чехиња Викторија Јилкова, најбоља јуниорка такође стиже из Чешке и реч је о Катрин Ивановој. Наслов најбоље омладинке отишао је на адресу наше Александре Тепавац, најбоља страна боксерка (сениорке) је актуелна светска шампионка из Турске Бусенац Сурменели, најбоља српска боксерка је Нина Радовановић коју још једна победа дели од пласмана на Олимпијске игре у Токију 2021. и за коју ће се борити у априлу у Лондону. Овај турнир био је идеална провера за такмичарке које настављају квалификационе борбе за пласман на највећу смотру спортиста света.

Најбољи судија је Љубомир Крстин, а пехар за најбољег тренера отишао је у руке Казахстанца Јерика Алгабека.

Златне медаље за Србију на 10. Купу нација освојиле су: Нина Радовановић (сениорка 51 кг), Александра Тепавац (омладника 69 кг), Милена Матовић (сениорка 81 кг), Сара Ћирковић (омладинка 51 кг), Сара Шкапик (омладинка 60 кг), Нина Гајић (сениорка 64 кг).  Сребро: Саша Беркловић (школарка 46 кг), Драгана Јовановић (јуниорка 52 кг), Јелена Зекић (сениорка 54 кг), Ивана Чизмар (јуниорка 50 кг), Анђела Илић (омладинка 51 кг).

Такмичење као и претходних година организовао је Боксерски савез Србије, уз техничку подршку БК Сомбор који је уложио велики труд и рад да се овај турнир одржи, уз све мере заштите од вируса Цовид-19. 

Награде најбољима уручили су: Амбасадор Казахстана Габит Сиздикбеков, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, председница Општине Апатин Дубравка Кораћ, Мујо Бајровић (наш прослављени ас и легенда бокса), Славиша Чуровић (глумац и коментатор), Јовица Панић (супервизор).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)