ЈЕЗИВ УДЕС НА ДАКАР РЕЛИЈУ: Мотоциклиста у коми, колеге га оживљавале после тешког пада

Новости онлине

07. 01. 2021. у 16:15

ЧУНЧУНГУПЕ Шивашанкар Сантош (37) је име индијског мотоциклисте, који је доживео тежак пад и повреду током једне од етапа на актуелном дакар Релију који се вози у Саудијској Арабији.

ЈЕЗИВ УДЕС НА ДАКАР РЕЛИЈУ: Мотоциклиста у коми, колеге га оживљавале после тешког пада

Фото: Твитер

Он се налази у вештачки изазваној коми и његово стање је стабилно, али и даље критично услед повреда главе.

Њему су при паду помогла двојица колега док на место несреће није стигао хеликоптер хитне помоћи и превезао га у болницу у Ријаду.

Ово је Индијцу био четврти Дакар рели у каријери и досад је сваки успео да заврши.

Холанђанин Пол Спирингс и Италијан Маурицио Герини носе велике заслуге што је Сантош успео да преживи после пада, јер су му први притекли упомоћ.

- Када је хеликоптер стигао после 15 минута, осетио сам му пулс опет, то је било такво олакшање. Успео сам да му помогнем јер сам знао шта треба да радим у тим тренуцима, али никад досад нисам успео да некога повратим у живот - додао је холандски возач. - препричава драматичне детаље и своју херојску улогу Спирингс.

Актуелно издање чувеног релија је 43. по реду у историји, а све етапе возе се у Саудијској Арабији која је домаћин "Дакара" трећи пут.

Поред Саудијске Арабије, камиони, мотори и аустомобили учесници релија је требало да пролазе и кроз Египат и Јордан, али су организатори на крају донели одлуку да се ипак вози само кроз једну државу услед граничних рестрикција због пандемије корона вируса.

(Телеграф.рс)


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)