СУБОТИЦА ОДАБРАЛА: Давор Штефанек је спортиста године

Ј. Л.

28. 12. 2020. у 16:02

СУБОТИЦА ОДАБРАЛА: Давор Штефанек је спортиста године

ФОТО: Твитер/ВањаУдовичић

У Великој већници Градске куће у Суботици данас је одржана је традиционална акција "Спортиста године".

Жири састављен од некадашњих носилаца ових признања донео је одлуку да епитет најбољег спортисте Суботице понесу гимнастичари Филип Кулић (пионир) и Нина Шабић (јуниорка), као и рвач Давор Штефанек, док је најбољи клуб Тениски клуб "Спартак".

Њима су данас уручена признања, док ће појединцима од 4. до 10. места признања бити уручена накнадно.

Ове године свечаност је одржана у скромнијем издању, у складу са епидемиолошким мерама. Признања су преузели прва три рангирана пионира, јуниора и сениора, затим представници спортских колектива и добитници признања за јубилеје и ванредне резултате.

Добитницима признања обратили су се председник Скупштине града Балинт Пастор и градоначелник Стеван Бакић.

- Драго ми је што и ову календарску годину на измаку закључујемо свечаним проглашењем најбољих спортиста у акцији која има дугу традицију. Суботица се одувек поносила спортом и спортистима, па не чуди што носимо епитет "град спортова"  - истакао је градоначелник Бакић и додао:

- Захваљујем се Влади Србије која је кроз програм подршке финансијски помогло седам спортских колектива из нашег града, који ће верујем рационалноим употребом тих средстава подићи ниво рада. Честитам свим спортистима који су ове године заслужили награде али и свима онима који нису на ранг листама. Највише похвала заслужују Тениски клуб "Спартак", као најбољи клуб Суботице и по осми пут најбољи спортиста Давор Штефанек. Наш светски шампион и олимпијски победник опростио се од такмичарске каријере а вероватно нема бољег начина да му се Суботица одужи за све радости које нам је приредио и да му пожели срећу у даљем спортском раду, од признања "Спортиста године".

У узрасту пионира највише гласова добио је гимнастичар Филип Кулић, а иза њега редом следе Матеја Боројевић (џудо), Ненад Закић (једрење), Јана Мут (пливање), Александра Саулић (дизање тегова), Сергеј Чипак (веслање), Матеја Пижурица (бокс), Николина Перчић (бициклизам), Небојша Обрадовић (рвање) и Марија Рајић (женски фудбал).

Код јуниора прво место на основу гласова жирија освојила је гимнастичарка, а њено име је Нина Шабић. Одмах иза ње, редом иду Николина Ђорђевић (веслање), Марк Перчић (бициклизам), Лазар Милићевић (тенис), Кристина Боја (једрење), Нора Богнар (спортско пењање), Патрик Хедер (дизање тегова), Марко Копуновић (рвање), Петра Чајкаш (пливање), Алекса Ђурасовић (фудбал) и Максим Пушкар (атлетика).

За најбољег спортисту Суботице по гласовима жирија поново је проглашен рвач Давор Штефанек, који данас због пословних обавеза није могао да присуствује свечаности, затим следе редом Кристијан Јухас (тенис), Тамаш Кајдочи (дизање тегова), Лазар Туфегџић (фудбал), Виолета Словић (женски фудбал), Стефан Костадиновић (стони тенис), Леона Рогић (уметничко клизање), Николина Радаковић (дизање тегова), Јовица Спајић (ултрамаратон) и Себастиан Нађ (рвање).

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)