ИВАН ЛЕНЂЕР НА КРАТКО СЕ ВРАТИО У БАЗЕН: Сад ми је пливање хоби

С. КРСТОВИЋ

20. 12. 2020. у 20:27

ИВАН ЛЕНЂЕР НА КРАТКО СЕ ВРАТИО У БАЗЕН: Сад ми је пливање хоби

FOTO: M. Vukadinović

ИВАН Ленђер је после две и по године скочио у базен, заблистао на првенству Мађарске у Капошвару, пливао је и на нашем државном првенству у Београду, али не помишља на велику сцену.

Некадашњи јуниорски првак Европе и света на 50 и 100 м лептир последњих година хлеб зарађује као тренер у Дубаију и ових недеља се такмичио из задовољства.

- Ја ово не називам повратком. Буквално нисам тренирао две године, а када је избила пандемија одлучио сам да се активирам физички, да вежбам због здравља како бих се боље осећао. То што сам се такмичио у Мађарској и на нашем шампионату је пре свега што волим спорт и пливање. Међутим, резултат ми није примаран, тако да не желим да ово буде схваћено као неки мој повратак у професионално пливање, већ на ово гледамо као на неки хоби, јер уживам у томе - истиче за "Новости" Иван Ленђер.

Зрењанинац, од којег се очекивало да наследи Милорада Чавића, подвлачи да су му резултати на тркама у другом плану, да је за њега успех што се такмичио...

- Вероватно су добри, јер пливам без оптерећења. Само, пливање ми није више извор прихода, не живим више од тога, нисам стипендиста... Имам уговор са клубом из Дубаија, где радим као тренер. Пливам само због здравља и што ме испуњава да будем део екипе - подвлачи Ленђер.

Некадашњи шампион признаје да ниједног тренутка није постојала могућност да појача репрезентацију, нарочито штафету.

- Чак и да отпливам неку норму, квалификујем се за велико такмичење не знам како бих учествовао због посла у Дубаију. Тамо сам везан уговором, тако да ни физички не бих могао да одем на неко првенство. Зато је ово моја нека лична сатисфакција - каже Ленђер.

Иван се већ вратио у Дубаи.

- Тамо радим са децом од 12 до 15 година. Као и сви клубови на свету имали смо компликације због короне, од марта до маја радили смо онлајн, а сада вежбамо уз јако ригорозне мере - истиче Ленђер.

А на питање да ли ће једног дана у Србији вежбати клинце, чији је идол признаје:

- Ко зна, можда се једног дана и то деси.

ИМАМО КВАЛИТЕТНЕ МОМКЕ

НЕКАДАШЊИ ас сматра да српско пливање има лепу перспективу:

- Има квалитетних момака. Пре свега Стјепановић, Барна, Николић, Бобар... Имамо петорицу, шесторицу веома добрих пливача. Важно је само да се одржи како треба и мислим да проблема неће да буде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)