СВЕ ГОРА СИТУАЦИЈА У РУКОМЕТНОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Четири играчице у карантину, остале изоловане у собама

Novosti online

04. 12. 2020. у 16:17 >> 17:52

СВЕ ГОРА СИТУАЦИЈА У РУКОМЕТНОЈ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Четири играчице у карантину, остале изоловане у собама

Фото архива ВН

НОВИ случај короне у ркометној репрезентациј иСрбије на ЕП у Данској.

Српске рукометашице Кристина Граовац и Марија Агбаба биле су позитивне на тестирању на корона вирус, а до новог тестирања сутра ујутро комплетан тим биће у изолацији, у својим собама, саопштио је Рукометни савез Србије.

- По доласку на аеродром у Билунд извршено је ПЦР тестирање и све играчице и чланови стручног штаба били су негативни, осим Кристине Граовац. Сходно прописима хигијенског концепта ЕХФ током Европског првенства у Данској, инфицирана играчица је заједно са најближим контактом (Јована Милојевић) стављена у изолацију у вечерњим часовима у други хотел предвиђен од стране организатора за ту сврху - наводе из РСС.

Комплетан тим продужио је карантински боравак у својим собама до наредног тестирања у петак у осам часова, док су играчице у изолацији Граовац и Милојевић, такође тестиране око поднева.

- Резултати другог тестирања репрезентације су показали да је Марија Агбаба позитивна, због чега је упућена у изолацију заједно са најближим контактом, Јеленом Агбабом. Услед продужења карантинских услова утакмица Србија – Холандија померена је за пети децембар (20.30 часова). Свака играчица која је смештена у карантин по основу блиског контакта може бити враћена у тим после два узастопна негативна ПЦР теста.

По правилима хигијенског концепта ЕХФ ЕУРО 2020, репрезентација Србије ће бити тестирана сутра, 5.12, у јутарњим часовима.

До добијања негативних резултата на КОВИД-19 сви чланови делегације остају у изолацији у својим собама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)