БОР НЕ ЗАБОРАВЉА ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛУ ШАМПИОНКУ: Осванули мурали са ликом Бобане Величковић (ФОТО)

В. Ђ.

03. 12. 2020. у 16:01

МУРАЛИ Бобане Велићкович Момчиловић (30), троструке европске шампионке у стрељаштву, која је два пута наступила и на олимпијским играма, у гађању ваздушним пиштољем, осванули су на зиду Спорскто-пословног центра „Младост“ у Бору, где се налази клуб ‘’Бор 030’’, чији је члан била трагично преминула репрезентативка Србије.

БОР НЕ ЗАБОРАВЉА ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛУ ШАМПИОНКУ: Осванули мурали са ликом Бобане Величковић (ФОТО)

Фото: В.Ђ.

Мурал, који, заправо, представља Бобанин живот, почиње њеним ликом, поред којег је написано њено име и презиме. Следи потом Величковићкин мурал, који као да је генерисан компјутерски, алудирајући на њену прецизност у гађању. У ‘’наставку’’ приче’’ су стрељачка мета и планина Стол, код Бора, које је српска шампионка толико волела.

Претпоследњи мурал приказује Бобану, која на зидној фотографији изгледа тужно, као да предосећа да ће се нешто страшно десити… И, на крају је Величковића, како пуца из пиштоља, из кога – излазе руже!

Бобана Момчиловић Величковић је рођена 25.јануара 1990.године у Бору, а преминила је 21. јуна у Зајечару, након порођаја, неколико дана након што је на свет донела здраво, мушко дете.

Фото: В.Ђ.

 

Прву медаљу на великим међународним такмичењима освојила је 2007, када је на Европском првенству у Довилу изборила бронзу ваздушним пиштољем у јуниорској конкуренцији.

У сениорском дебију на највећим такмичењима, на шампионату Европе у Меракеру 2010. постала је шампионка Европе ваздушним пиштољем. Исти успех поновила је и на ЕП у Виерумаекију 2012, као и ове године на Европском шампионату у Вроцлаву.

Фото: В.Ђ.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)