БРИГЕ ЗА КАЈАКАШКИ САВЕЗ: Челници забринути због промена у олимпијском програму

Новости онлине

30. 11. 2020. у 16:33

БРИГЕ ЗА КАЈАКАШКИ САВЕЗ: Челници забринути због промена у олимпијском програму

ФОТО: Небојша Радовић/КСС

КАЈАКАШКИ савез Србије саопштио је данас да је неугодно изненађен одлуком у вези са новим програмом кајакашких такмичења за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Према предлогу Управног одбора Међународне кајакашке федерације на Олимпијским играма 2024. године биће само 10 дисциплина у спринту уместо досадашњих 12. Два преостала места додељена су такозваном "екстремном слалому".

- Веома сам забринут, пре свега, због начина на који је таква одлука донета. Невероватно је да се олимпијски програм мења без претходних консултација са било ким, нити са националним савезима нити такмичарима, већ да се цела кајакашка породица доведе пред свршен чин - рекао је председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић и додао:

- Међународна кајакашка федерација је и настала на основу такмичења у спринту, а оваква трговина квотама и дисциплинама на највећем спортском такмичењу делује безобзирно, неозбиљно и са собом потенцијално носи велике последице по наш спорт.

Он је навео да је промена олимпијског програма само три године пре наредних Игара неозбиљна и безобзирна, пре свега, према активним такмичарима, али и према новим надама овог спорта, који тек треба да се определе за дисциплину.

- Такође је нејасно и како је могуће да у олимпијски програм буде уврштена дисциплина која још није довољно развијена нити популарисана у већини чланица ИЦФ. Обзиром да још не знамо коначнан предлог програма за такмичења у спринту за Олимпијске игре 2024. године, надам се да ће они који су изабрани да чувају наш спорт добро размислити пре него што донесу тако важну одлуку - изразио је забринутост олимпијски шампион из 1984. године.

Кајакашки савез Србије је, на крају, навео да се нада да ће Међународна кајакаша федерација и Међународни олимпијски комитет преиспитати такву одлуку и да ће убудуће одлуке које се односе на будућност овог спорта доносити правовремено, транспарентно и у сарадњи са свима.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)