ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КОРАК НАПРЕД: Српске рукометашице у уторак путују на ЕП

С. К.

30. 11. 2020. у 08:00

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КОРАК НАПРЕД: Српске рукометашице у уторак путују на ЕП

Фото: Nebojsa Parausic

ОПТИМИЗАМ краси српске рукометашице уочи данашњег пута за дански Колдинг, где у петак, 4. децембра против светског првака, Холандије, стартују на ЕП.

Наше даме имале су слободан дан у недељу, данас их очекује тестирање пред пут. Једна од наших најбољих играчица Кристина Лишчевић се нада да могу да направе корак више у односу на прошлогодишње СП у Јапану, где су биле шесте.

- Ових дана уигравале смо све до детаља у одбрани и нападу. Искрено се надам да можемо да направимо корак напред у сваком смислу, јер нам је то недостајало у Јапану. Још смо јаче, а надам се да ћемо исправити недостатке - истиче за сајт РСС бек румунске Влчее.

Кристина наглашава да се труде да што мање причају о ковиду 19, јер желе да све остану здраве и спремне за игру. Подвлачи и да им је циљ да у групи Ц освоје што више бодова. Прво играју са Холандијом, а потом са Мађарском и Хрватском.

- Холанђанке се традиционално муче на почетку такмичења, надам се да ће тако бити и против нас. Бодови би нам пуно значили, победа би дала крила за даље. Пратимо и остале ривалке у групи, Мађарице и Хрватице - истиче Лишчевићева.

У нашој половини жреба осим Холандије је и Норвешка, за коју Кристина каже да је увек способна да се извуче из тешке ситуације.

- Јако је тешко говорити о фаворитима на овом ЕП с обзиром на ситуацију због пандемије корона вируса. Ми смо сада фокусиране на нашу групу, а после ћемо гледати шта даље - каже Лишчевићева.

Кристина истиче да им је пријало што су им у хотелу СЦ ФСС у Старој Пазови друштво правиле и фудбалерке Србије. Са њима је била и десетомесечна кћерка Катарине Крпеж Шлезак, Тимеа.

- Уживале смо у дружењу, време је јако брзо прошло. Сада је хотел празан без њих. Била је то једна лепа енергија - каже Кристина.

СПОТ ПУН ПОГОДАК

ПРЕ две недеље Кристина је објавила песму и спот "Хоћу да победим", која је постала хит у рукометном свету.

- Реакције су прелепе, сви су хтели да нас угосте, али није било времена. Јако ме радује што је такав одзив, нарочито због саиграчице из Влчее Миреје, која је највише времена посветила снимању спота. Надам се да ће имати ефекат какав сам желела, да постане мотивациона песма и једна лепа прича у ово време. Овде, у Пазови, одушевила је и фудбалерке - истиче Лишчевићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)