НАКОН 63 ГОДИНЕ НИШ ДОБИО ХАЛУ ЗА БОКС-БОРОВЧАНИН: Почео је да се буди бокс на југу Србије (ВИДЕО)

А. Илић

15. 10. 2020. у 13:57 >> 14:10

НАКОН 63 ГОДИНЕ НИШ ДОБИО ХАЛУ ЗА БОКС-БОРОВЧАНИН: Почео је да се буди бокс на југу Србије (ВИДЕО)

ФОТО: Боксерски савез Србије

НЕНАД Боровчанин, председник Бокс савеза Србије, наставио је са изненађењима, око промоције бокса у Србији.

Уз помоћ града  Ниша, уложено је четири милиона динара у обнову и сређивање хале Софтка, којом руководи Спортски центар Чаир. Податак који је врло важан да је хала Софка реновирана чак после 63 године!

Поводом тога данас је у Нишу и званично отворена ова хала, која је опремљена рингом и 18 разних справа за тренинг бокса. Отворили су је градоначелница Ниша Драгана Сотировски, председник БСС Ненад Боровчанин и већник за омладину и спорт Бранислав Качар. Одржан је и показни  тренинг талентованих боксера из два нишка клуба.

ФОТО: Боксерски савез Србије

"Драго ми је што сам данас овде и хвала боксерима на поклону, лепим рукавицама које ће красити мој кабинет. Гледаћемо да као град помажемо боксу и да се потрудимо да сва заинтересована омладина за овај лепи спорт почне овде да тренира. Желим да вратимо стару славу боксу, коју је овај спорт имао пре доста година. И да се клубови уједине у један, како би имали још бољу прилику да остваре значајније резултате", рекла је градоначелница Ниша, Драгане Сотировски.

ФОТО: Боксерски савез Србије

На њене речи надовезао се Ненад Боровчанин, први човек боксерског савеза.

"Традиција бокса у Нишу је дуга, али последњих година је бокс у овом лепом граду стагнирао. Од прошле године почео је да се буди а ова врхунска хала ће бити прави подстрек за још бољи рад. Хвала граду на подршци. Сада је важно да клубови Раднички и Наисус формирају бесплатну школу бокса, која за неколико година треба да изнедри нове шампионе. У договору са градоначелницом Драганом, наставићемо да радимо на јачању нашег спорта, а да од следеће године, од пролећа имамо бокс и на Чаиру и Тврђави", поручио је Ненад Боровчанин.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)