СУМЊЕ У ДОПИНГ НА ТУРУ: Афера на управо завршеној бициклистичкој трци

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

22. 09. 2020. у 22:13

СУМЊЕ У ДОПИНГ НА ТУРУ: Афера на управо завршеној бициклистичкој трци

Тим Аркеа-Самсик Фото ЕПА

ТЕК што се завршило овогодишње издање бициклистичке трке Тур де Франс, отворена је истрага због сумње у допинговање у оквиру француског тима Аркеа-Самсик.

Државно тужилаштво у Марсељу отворило је истрагу у понедељак, када су приведене две особе, блиске колумбијском возачу у француском тиму Наиру Кинтани. Према информацијама које преносе француски медији, реч је о Фредију Абели, колумбијском лекару Кинтане, и његовом масеру, Шпанцу Микелу Отеру. Њима двојици јуче је продужен притвор.

Такође, у седишту француског Централног бироа за заштиту јавног здравља (ОЦЛАЕСП) саслушани су, у својству слободних грађана, и Наиро Кинтана, и његов брат Дајер, који такође вози за исти тим.

Према истим информацијама, жандарми су прошле среде у Мирабелу извршили претрес просторија и аутомбила браће Кинтана. Државни тужилац из Марсеља Доминик Лоранс је поврдио да су пронађени многобројни здравствени производи међу којима и лекови у приватним стварима, али и метода која би могла да се квалификује као допингујућа.

Овдашњи медији истичу да је између осталог пронађено 100 милилитара физиолошког серума и материјал за убризгавање. н

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)