СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Додељене прве медаље на Играма

Novosti online

14. 09. 2020. у 11:57

СВЕЧАНОМ доделом медаља и диплома најбољима, у Брзећу је, после три изузетна дана испуњена дружењем, спортским сусретима и добром забавом, завршена прва смена Државног финала Дунав осигурање Спортских игара младих Србије

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Додељене прве медаље на Играма

ФОТО: Стефан Цветковић

. Сада су позната имена дечака и девојлица који су најуспешнији у држави у рукомету, игри између две ватре, тенису, стоном тенису и шаху.

Спортски комплекс „Јуниор” био је од петка до недеље домаћин деци спортистима и њиховим пратиоцима у пет спортова. Једна од најузбудљивијих утакмица, која је привукла и убедљиво највише гледалаца (било би их вероватно и више да није строгог поштовања мера Кризног штаба), било је финале турнира Лино између две ватре. 

Ова игра је иначе заштитни знак Игара у целом региону и једино се овде налази у званичном правилнику такмичења. Финалисти су били представници Куршумлије екипа ‘’Атомски мрави’’, четворотруки прваци државе. 

Наспрам њих екипа из Краљева. Краљевчани су чак имали и подршку родитеља који су уочи утакмице допутовали у Брзеће како би бодрили децу крај терена. На крају после два дуела било је 1:1 и екипа ‘’Краљеви’’ из Краљева славила је у мајсторици, по први пут поставши првак државе. 

Многи кажу да су финалисткиње у женском тенису Ања Станковић из Ниша и Сара Ђунисијевић из Чачка, већ виђене као наследнице наших чувених тенисерки Ане Ивановић и Монике Селеш. 

У првој смени у Брзећу су била укупно 473 учесника Игара, а очекује се да током наредна два викенда на Копаоник оде још по 450 учесника. У другој смени, која је планирана за следећи викенд одржаће се финале турнира у малом фудбалу за дечаке и девојчице. Одбојка, баскет 3 на 3 и одбојка на песку на распореду су у трећој смени – од 25. до 27. септембра.

Сви учесници се строго придржавају свих мера превенције: све време носе заштитне маске, редовно им се мери телесна температура, врши се дезинфекција руку, води се рачуна о одржавању физичке дистанце, користе се дезобаријере итд. О поштовању мера непрекидно води рачуна цео СИМ тим, а учесници су упознати са чињеницом да су санкције за непоштовање мера драконске, будући да је на Играма здравље свих учесника апсолутни приоритет.

На свим нивоима такмичења, као и осталим активностима у све три земље, за децу је све бесплатно. Све то не би било могуће без дугогодишње подршке партнера, покровитеља и спонзора Игара: председника Републике Србије, Владе Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја и бројних спонзора. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)