ДУШАН БЕЗ ПРЕМЦА У БРНУ: Пета победа Борковића у ТЦР Источна Европа

Танјуг

05. 09. 2020. у 17:33

ДУШАН БЕЗ ПРЕМЦА У БРНУ: Пета победа Борковића у ТЦР Источна Европа

Фото: ПР тим

СРПСКИ аутомобилиста Душан Борковић остварио је још једну победу у ТЦР Источна Европа и освојио нових 25 бодова на првој трци на стази Брно у Чешкој.

У генералном поретку српски возач доминира, са до сада освојених максималних 125 бодова.


Након одличних квалификација и освојене пол позиције у обе трке, Борковић је сјајним стартом и одличном вожњом током целе трке чврсто држао прву позицију и кроз циљ прошао са готово осам секунди предности у односу на другопласираног Сандра Соубека, који је иза себе оставио Пољака Јаблонског.

Наш возач М1РА тима у сарадњи са НИС Петрол Рацинг Тимом и данас је био незаустављив, сада је већ извесно, у освајању титуле шампиона ТЦР Источна Европа.

- Задовољан сам вожњом и могу рећи да је све био како треба, осим што сам унутар аутомобила осетио проблем са додатим килограмима које имам и овог викенда. Баласт се највише одразио на гуме које су се немилосрдно трошиле јер стаза у Брну, за разлику од оне у Словачкој, има доста промена праваца и нема времена да се гуме мало охладе. Најважније је да се овај проблем није одразио на моју вожњу и надам се да ће тако бити и сутра. Иако је већ сада извесно да сам освојио титулу шампиона, ја једва чекам сутрашњу трку, као и последњи тркачки викенд на Хунгарорингу и надам се да ситуација са коронавирусом, неће ништа променити", рекао је Борковић.

Сутрашњу трку на стази Брно у Чешкој Борковић вози од 14 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)