НЕВЕРОВАТНА ТРКА ИЗДРЖЉИВОСТИ: Од Загреба до Београда за 31 сат!

Novosti online

02. 09. 2020. у 15:54

ДВЕ жене и четворица мушкарца из Србије наћи ће се у једном од највећих животних спортских изазова 5. септембра, јер ће морати да истрче чак 31 сат и 15 минута без паузе.

НЕВЕРОВАТНА ТРКА ИЗДРЖЉИВОСТИ: Од Загреба до Београда за 31 сат!

ФОТО: Бени Гаши

Старт ове екипе тркача је у Загребу, а циљ у Београду следећег дана. Велики број екипа такође креће истог дана, али са различитих позиција у свету, како би учествовао на овој јединственој и најмасовнијој штафетној трци ове године, на којој побеђује тим који истрчи највише могуће километара за задато време.

"Трка под називом "Тхе Спеед Пројецт" (ТСП) се у свом оригиналном формату трчи на релацији од Лос Анђелеса до Лас Вегаса, без правила, најкраћим путем. С обзиром на ситуацију са пандемијом, организатори су донели одлуку да се овога пута неће трчати дистанца, већ најбоље време оригиналног ТСП-а на било којој жељеној локацији на свету. Самим тим, трка се ове године зове "Тхе Спеед Пројецт До Ит Yоурселф". Ми смо се организовали да покушамо да истрчимо од Загреба до Београда и будемо део једног великог догађаја за наш спорт. Уједно, желимо да на овај начин дамо допринос борби против предрасуда у региону, као и да пошаљемо поруку мира и лепу слику у свет", каже Биљана Цвијановић, капитен  клуба из Београда и победница Београдског полумаратона из 2018.

Трка је штафетна и трчи се најбржим могућим темпом, а учесници се смењују по договору. Биће то изузетан изазов за сваког од такмичара.

"За ову трку се спремам тек око два месеца, али сама чињеница да смо мој тим и ја у добром тренингу током целе године, даје ми самопоуздање. У екипи са мном ће трчати Стефана Церовина, која је иначе наш пејсер и једна од најбржих девојака у целој екипи адидас Руннерс Београд. Затим, ту је Марко Возаб, још један од пејсера, иначе репрезентативац Србије на 800 метара. Са нама у тиму трче и наша два триатлонца, Милош Димитријевић и Данило Фабрис. Милош и Данило су се спремали за триатлон који је требало да се одржи у Аустрији, али нажалост због Цовид ситуације трка је отказана, тако да ће они своју спремност и пожртвованост моћи да искористе и помогну тиму да истрчимо ову трку на најбољи могући начин. Пети члан екипе је Петар Ристивојевић, наш дугогодишњи тркач, који је увек ту за екипу. Он је један од наших најбржих тркача са веома завидним временима на дужим тркама као што су 10к и полумаратон. Последњи члан екипе сам ја, као тркачки капитен. Морам да напоменем да сам јако задовољна како смо саставили екипу и да једва чекам да кренемо на ово путовање" поносно каже Биљана Цвијановић, додајући да ће трка све време бити преношена и путем интернета на порталу тспдиy.цом, где ће посетиоци моћи да прате глобалне резултате. 

Узбудљива трка "Тхе Спеед Пројецт До Ит Yоурселф" стартује 5. септембра у 4х ујутру по калифорнијском, односно у 13х по нашем локалном времену. Сви тимови стартују у исто време са локација широм света. Задатак екипе из Београда биће да, са стартом у Загребу, трку заврше у нашој престоници пре 20:15х, у недељу, 6. септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)