МИЛАНОВИЋ ЗА “НОВОСТИ”: Вратио сам се у своју кућу, са Звездом пријатељски растанак

Г. Келић

среда, 12. 08. 2020. у 20:54

МИЛАНОВИЋ ЗА “НОВОСТИ”: Вратио сам се у своју кућу, са Звездом пријатељски растанак

Фото: Н. Параушић

СВУДА пођи, кући дођи. Тим речима је Игор Милановић (54) описао свој повратак на тренерску клупу Партизана.

Након шест година и периода проведеног у Про Реку, Галатасарају и Црвеној звезди, трофејни тренер се вратио у тим са Бањице са којим се 2011. године попео на кров Европе.

У разговору за "Новости", Милановић истиче разлоге свог повратка и, како верује у препород клуба, поручује да није део актуелних сукоба и да не зна колимо има струја, жели само да врати децу на Бањицу...

- Партизан је моја кућа и мислим да је природан потез да ја будем на Бањици. Заиста желим својим знањем и искуством да вратим децу у клуб, јер и ја делим бригу за њих, а то сам показао тиме што сам дошао. Стаћу поред базена и покушати да организујем рад којим сам већ једном успео да организујем. Надам се да ниједном партизановцу то не може да смета, а ако смета, мени је веома жао - директан је, као и увек, Милановић.

Већ дужи период букти рат за превласт у Партизану између директорке Татијане Ракас и Александра Шоштара у који су се укључили и бивши играчи.

- Ја и не знам колико има струја, нити сам било чиме допринео или био део тог конфликта, па из тог разлога нећу ни да будем решење. Нећу се уплитати у те управљачко-политичке ствари. Нисам ни добро упознат са целом том ситуацијом. Морам да напоменем да сам и са Шоштаром и Аврамовићем у добрим односима, као и са свим бившим играчима.

ИЗ ЗВЕЗДЕ КАО ПРИЈАТЕЉ

НЕКАДАШЊИ ватерполиста наглашава добре односе са руководећим људима из Црвене звезде, на чијој клупи је седео прошле сезоне.

- Морам пре свега да истакнем коректност челних људи Црвене звезде. Растали смо се у пријатељским односима. Знам да ни они, као ни ја, нису задовољни прошлом сезоном, поготово чињеницом да није освојен Куп. На мени је да анализирам своје грешке, на њима је да анализирају своје, али понављам, растали смо се у веома добрим односима.

Још је рано причати о играчком кадру за наредну сезону, међутим, за претпоставити је да ће старосни просек екипе бити веома млад.

- Приоритет ће бити окупити сву децу. Добио сам гаранције од руководства Партизана, а и од неких људи из државе, да ће услови за рад бити омогућени. То је управо био једини мој услов за долазак. Да имамо топлу воду и услове за рад. Мислим да није време за поделе. Тим ће сигурно бити млад и сигурно се нећемо борити за прво место, али даће Бог да за коју годину стасамо.

Често се поставља питање играња наших клубова у регионалној лиги, где више служимо као џак за ударање надмоћнијим екипама.

- Будимо реални, хрватски клупски ватерполо је доста квалитетнији и у много бољој ситуацији од нашег. Увек је боље такмичити се са квалитетнијим противницима, али немам тренутно неки став по том питању.

Будућност српског ватерпола је ствар која брине многе, па и Милановића, који истиче да је квалитет испод сваког нивоа.

- Био сам у иностранству неколико година и нисам био добро упознат са степеном развоја наших младих играча. Ово је ниво испод допуштеног и онога што сам очекивао. Треба нам много рада. Један од узрока тог неквалитета јесте и то што је Партизан последњих година смањио ресор и спустио ниво рада. Управо су црно-бели били носиоци свих националних селекција. Када нема јаке Партизанове школе коју су створили Орлић, Стаменић, Рудић, па и моја маленкост, то осећа и српски ватерполо - закључује прекаљени стручњак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)