СПОРТСКИ ЗЕМЉОТРЕС! Руси поново на борилиштима: Вијориће се застава "зборнаје", интонираће се химна

Novosti online

05. 10. 2022. у 17:21

НАКОН што је дошло до ескалације сукоба између Русије и Украјине и званичног почетка рата спортисти из Русије претпели су огромне последице и готово да су елиминисани са свих значајних спортских надметања. Иако повратак руских спортиста на борилишта делује као немогућа мисија сада члановима "зборнаје" стижу охрабрујуће вести.

СПОРТСКИ ЗЕМЉОТРЕС! Руси поново на борилиштима: Вијориће се застава зборнаје, интонираће се химна

FOTO: Tanjug/AP

Наиме, Међународно боксерско удружење (ИБА) гласало је да се поништи забрана учешћа руским и белоруским такмичењима под својим националним такмичењима у наредном периоду. Кровна организација светског аматерског бокса донела је одлуку образложивши је да политика не би требало да има икакав утицај на спорт.

- Свим спортистима треба дати једнаке услове. Наша организација поштује своју аутономију и остаје политички неутрална и независна. ИБА жели мир и у сваком сукобу ће играти искључиво улогу миротворца. Руске и белоруске екипе моћи ће да користе своје заставе и грбове, а уколико дођу до златних медаља, интонираће се њихове националне химне - наводи се у званичном саопштењу ФИБА.

Сада је на потезу Међународни олимпијски комитет, који је у прошлости, додуше из потпуно других разлога, имао бројних несугласица са ИБА.

Оваква одлука могла би да изазове велику буру, а последице би врло лако могле да буду и избацивање спорта из програма Летњих олимпијских игара, што би представљало праву катастрофу за један од најстаријих светских спортова.

БОНУС ВИДЕО: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! ФИФА одлучила ко суди Србија - Швајцарска

СВЕТСКО првенство у фудбалу је у пуном јеку у Катару, а како се приближила и утакмица Србија - Швајцарска, ФИФА је одлучила ко ће бити судија на том мечу 3. кола групе Г, од које зависи ко иде у нокаут фазу Мундијала.

30. 11. 2022. у 20:56

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (1)

ДАО ШАНСУ ОРЛОВИМА У КАТАРУ: Ово је жена Бразилца - природна лепотица Ана Маријана (ФОТО)