МЕДАЉЕ СЕ САМО НИЖУ: Србији одбојкашко злато и на Светском првенству за школарце

Новости онлине

27. 06. 2022. у 23:08

ГОДИНАМА уназад српски школарци освајају прегршт медаља на светским првенствима у различитим спортовима. Сада нам из далеког Бразила стижу нове лепе вести. На СП за средњошколце у организацији ИСФ (Светска школска спортска федерација) девојке су освојиле златну медаљу, док су дечаци били осми.

МЕДАЉЕ СЕ САМО НИЖУ: Србији одбојкашко злато и на Светском првенству за школарце

FOTO: SŠSS

Гимназија Бранко Радичевић из Старе Пазове, као најбоља у Србији, представљала је нашу земљу на Светском школског првенства у одбојци, које се одржало у Бразилу од 19.06 - 27.06.2022 (град Игуачу). Оне су у финалу добиле Кинески Тајпех резултатом 3:1. Иначе, ов школа је и пре две године на СП, освојила злато. Ово је прва школа у историји која је освојила злато на 2 узастопна такмичења.

Поред женске екипе учествовала је и мушка екипа из Пожаревачке гимназије, која је на овом престижном такмичењу освојила 8 место. Напомињемо да су обе екипе прошле целокупан систем Савеза за школски спорт Србије и освојиле државно првенство и на тај начин стекле право учешћа на Светском првенству. И у мушкој и женској конкуренцији за медаље се борило 14 држава.

FOTO: SŠSS

Поред наших екипа у Бразилу су се нашле и судије Ивана Баришић и Драгана Плавшић, које су делегиране од стране Одбојкашког савеза Србије. Ивана је била и главни судија на мушком финалу што говори колико су се добро показале током такмичења. Делегат на СП испред ИСФа био је Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије.

Дечаци:

Пожаревачка гимназија - Урош Траиловић, Никола Станојевић,Вељко Ристић, Лука Вујовић, Душан Ристић, Алекса Анђелковић, Лука Предић, Јован Михајловић, Матеја Предић, Никола Милошевић и

Професор Никола Мојсиловић.

Девојчице:

Гимназија "Бранко Радичевић"  Стара Пазова - Уна Вајагић, Ивона Лазовић, Милица Кесер, Марија Јовишић, Маша Лакићевић, Магдалена Шарац, Сара Маринковић, Софија Ђекић, Лана Лепосавић, Каја Стјеповић, професорка Ивана Марковић и Директор Мирослав Марковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ПУТОВАТИ У СЕПТЕМБРУ: Ево које државе траже ковид тестове