ИЗБАЦИЛИ ИХ, А САД... Русима дозвољено да присуствују седници Међународног олимпијског комитета

Новости онлине

16. 05. 2022. у 16:39

РУСКИ чланови олимпијског комитета могу да учествују на овонедељној седници Међународног олимпијског комитета (МОК) упркос руској војној операцији у Украјини .

ИЗБАЦИЛИ ИХ, А САД... Русима дозвољено да присуствују седници Међународног олимпијског комитета

FOTO: Tanjug/AP

МОК је у понедељак саопштио да "руски представници нису исто што и њихова власт", чиме су се челници олимпијског покрета први пут дистанцирали од светске хистерије да се забрани и избаци све што има везе са Русима, Владимиром Путоном, Руском Федерацијом, али и Белорусијом као највећим руским савезником.

Русија тренутно има два члана у МОК-у, а то су бивша олимпијска шампионка у скоку с мотком, Јелена Исинбајева и Шамил Тарпишчев.


Ова организација одржава седницу од среде до петка са члановима који присуствују лично у Лозани или се придружују онлајн.

МОК је још раније препоручио да се сви спортск догађаји у Русији откажу или изместе, али и да руски и белоруски спортисти не учествују или се такмиче под неутралном заставом.

У кратком саопштењу се додаје да "органи МОК-а помно прате ситуацију у Украјини и да могу донети одређене мере у складу са ратним дешавањима".

Бонус видео: Највећи олимпијски скандал - Пендреком пребијена клизачица да би друга победила

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)