ОДРЖАН САЈАМ СПОРТА: Панчево организовало лепу манифестацију

Новости онлине

13. 05. 2022. у 11:18

САЈАМ спорта 2022. године одржан је на платоу испред Градске управе Панчева.

ОДРЖАН САЈАМ СПОРТА: Панчево организовало лепу манифестацију

ФОТО: СС Панчево

Спортски савез Панчево и Савез за предшколски спорт, уз партнерство Савеза за школски спорт Панчева и града, организовали су ову лепу целодневну манифестацију.

- Презадовољни смо јер су деца уживала. Она су будућност Панчева и будућност Србије. Могли су да се опробају у великом броју спортова, али и да се упознају са Спортском јединицом МУП-а Србије. Велику захвалност дугујемо и нашим гостима, помоћнику министра унутрашњих послова Владимиру Илићу, председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку, као и нашем домаћину градоначелнику Александру Стевановићу. Карате шампионка Андреа Стојадинов, наша Панчевка, привукла је велику пажњу малишана. Утисци су сјајни, а после овог дана знам да ћемо имати пуно нових малишана који ће већ од сутра да тренирају спортове који су им се свидели - поручио је Слободан Битевић, председник Спортског савеза Србије, иначе најтрофејнији каратиста Србије у историји мушког каратеа.

Битевић је на самом старту Сајма спорта поздравио госте и присутне и, како је рекао, жели све да уведе у магични свет спорта. После њега присутне су поздравили помоћник министра Илић и градоначелник Панчева Стевановић.

- Приказали смо и показали више од 30 спортова, који живе и раде у Панчеву. Сваки спорт је имао свој штанд и мало борилиште за демонстрацију. У правилним временским размацима стизала су деца из свих основних школа са територије града Панчево. Посетили су нас и малишани из свих предшколских установа из нашег града. Деца су се на сваком штанду задржавала, пробала сваки спорт. Колико су ови сајмови добри да се деца упознају са спортом, толико су добри и за наше клубове који након оваквих догађаја значајно увећају своје чланство. Многи од 15.000 регистрованих спортиста, колико их има у Панчеву, су свој први контакт са спортом остварили баш на оваквим сајмовима спорта - поручио је Битевић.

Организатори су саопштили да су презадовољни како је све протекло и да су имали 2.223 деце која су уживала у разним спортовима.

БОНУС ВИДЕО: Како је Јокић постао најбољи кошаркаш када се томе ама баш нико није надао?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији