УТЕХА КРАЈ ТЕРЕНА: Син легендарног одбојкаша због здравствених проблема рекао збогом

Новости онлине

23. 01. 2022. у 19:46

АЛЕКСИ Брђовићу се сан о блиставој одбојкашкој каријери срушио у лето 2017. године.

УТЕХА КРАЈ ТЕРЕНА: Син легендарног одбојкаша због здравствених проблема рекао збогом

Алекса Брђовић из играчких дана

 Тада је на рутинском прегледу у Заводу за спорт и медицину спорта откривено да има проблеме са срчаном аритмијом. Покушао је да се излечи, надао два и по године, а онда је схватио да мора много пре времена да каже збогом игри коју обожава од када зна за себе. Једно време је радио као менаџер, а недавно је ушао у тренерске воде, пошто је прихватио предлог Радничког из Крагујевца да буде помоћник Жељку Булатовићу.

- Када су ми рекли за здравствени проблем, мислио сам да је то тренутно, јер сам се осећао добро. Последњу утакмицу одиграо сам за руски Гаспором Сургут на Ф6. После пар дана одмора дошао сам на припреме репрезентације и на тесту оптерећења у Заводу су ми пронашли аритмију. Никада нисам ништа осећао, ни на утакмицама, ни на тренинзима. Кренули су прегледи на месец, два, три, ни у сну нисам очекивао да ће то трајати, ево пет година. У једном тренутку ми је било боље, али се повратило и после две и по године чекања одлучио сам да престанем да играм. - прича Алекса.

Дуго се надао да ће се вратити на терен, али ...

- Никако нисам очекивао да ћу тако млад завршити каријеру. Бар да сам могао да играм од 30. Био бих старији и искуснији, лакше бих се пронашао после каријере. Али, хвала богу кренуо је тренерски посао, видећемо како ће ићи - прича Алекса.

Син легендарног Дејана Брђовића прво се окушао као менаџер и није помишљао на тренерски позив.

Алекса Брђовић 

Tekst potpisa

- Пре две, три године звао ме је Раднички. Али, није ми падало на памет, јер сам радио тестове и надао се повратку на терен. И Жељко Танасковић ме је питао да ли бих био тренер... Међутим, пре пар месеци поново су ме звали из Крагујевца. Тада сам схватио да је боље да будем крај терена, ако већ не могу да играм - прича Алекса.

Брђовић је срећан што ће стасавати уз прекаљеног Жељка Булатовића.

- Погодило се да он и ја дођемо у исто време. Много ми је драго да сарађујем са њим. Има толико искуства, толико трофеја, десет година је радио у иностранству, био и са Зораном Терзићем. Уз њега ми је најбоље да учим. А и у Крагујевцу сам почео да тренирам, тако да сам се вратио на почетак. Овде сам живео, знам људе из клуба и ван њега, прија ми. Надам се да ћу од Жељка пуно да научим. А верујем да ће ми то што сам играо техничара помоћи да брже напредујем као тренер. Уосталом, не зову случајно дизача тренером у игри - каже Брђовић.

Алекса је свестан да Раднички има велике амбиције.

- Клуб је стао на ноге пре пар године. Створили су одличне услове за рад, добро се организовали. Директор Влада Јекић је дуго играо у иностранству, има доста искуства. Амбиција је да освојимо титулу. Да ли ћемо то бити већ ове године видећемо - истиче Брђовић.

Лига је ове сезоне доста неизвеснија него лане...

- Екипе су уједначене, има младих играча, вратили су се и неки искуснији, дошли и странци, што говори да се квалитет полако враћа. А то је много важно због репрезентације - каже Алекса.

КУБУРИМО СА НАСЛЕДНИЦИМА

НЕКАДАШЊИ репрезентативац не зна праве разлоге зашто дечаци заобилазе одбојку.

- Да ли ће у привлачењу младих успести Савез и клубови, видећемо. Знам само да ћемо бити у великом проблему за пет, шест година, када они који носе репрезентацију заврше каријеру. Гледам остале репрезентације, свуда се појављују нови клинци, пример су Италијани, Бугару, чак Белоруси, Чеси и Турци. Сви имају нове клинце, а ми кубуримо са тим. Није довољан само Павле Перић, мало је да један, два буду међу 14 - забринут је Брђовић.

НЕ ЖУРИТИ У ИНОСТРАНСТВО

ЗА несуђену звезду српске одбојке проблем је и што играчи веома млади одлазе у иностранство.

- Не могу, а да не споменем Алексу Батака. Он је много талентован техничар, али је имао погрешан пут. Отишао је рано у Италију, у Равену, где није много играо и стагнира. Опасно је када млади играч не игра две, три године. Више сам за то да се кали у Србији три, четири године - истиче Брђовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ФИЛИПОВИЋ НА КОРАК ДО ГРЧКЕ КРУНЕ: Ватерполисти Олимпијакоса у финалној серији воде са 2:0 у победама против Вуљагменија