УСПЕХ ЗА СРПСКИ БИЛИЈАР: Давор Штефанек угостио освајаче медаља са Европског првенства

Новости онлине

17. 01. 2022. у 17:13

ЗА СРПСКИ билијар 2021. година била је веома успешна, Бојана Шарац (19 година) освојила је прву сениорску медаљу за нашу земљу у женској конкуренцији и то бронзу на Европском првенству, а Алекса Пецељ (22 године) је освојио прву златну медаљу на Европском првенству у конкуренцији такмичара до 23 године.

УСПЕХ ЗА СРПСКИ БИЛИЈАР: Давор Штефанек угостио освајаче медаља са Европског првенства

ФОТО: ССС

Тим поводом Бојана и Алекса, заједно са председником Српске билијар асоцијације Павлом Кланшчеком, били су гости председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека и генералног секретара Горана Маринковића.

Са свакодневним изазовима са којима се суочава Српска билијар асоцијација говорио је Кланшчек који је истакао да се у доба короне отворило још шест билијар клубова, те асоцијација сада броји преко 30 чланова, а велики рад улаже се и у млађе категорије зато јуниорска репрезентација Србије редовно учествује на међународним такмичењима, док се спортски стручњаци едукују за рад и стичу светски признате лиценце, а затим раде са српским репрезентативцима. Успехе, рад и труд похвалио је председник ССС Давор Штефанек

- Није мала ствар остварити овакве резултате, континуирано радити и бити конкурентан на европској и светској сцени - честитам вам! Спортски савез Србије ће се трудити да у наредном периоду више помаже репрезентативце како би се наставио низ освајања медаља у билијару - рекао је Штефанек.

Генерални секретар ССС надовезао се да ће Спортски савез Србије пружити подршку Српској билијар асоцијацији у даљем напредовању.

Бојана и Алекса у просеку дневно за билијарским столом тренирају шест сати, а затим раде и у теретани и са спортским психологом. Бојана је добитница награде за фер-плеј од стране ЕПБФ 2019. године, а Алекса који како каже је од малена у овом спорту има три јуниорске медаље и наставља да ниже успехе. Наше такмичаре у марту ове године очекује Европско првенство у Лашку у Словенији, па се надамо новим успесима српског билијара.

БОНУС ВИДЕО: Навијачи се скупљају у великом броју да дочекају Новака

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)