ПРИЗНАЊЕ МАЈИ ОГЊЕНОВИЋ ОД РОДНОГ ГРАДА: Прослављена одбојкашица добија мурал у Зрењанну (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

02. 12. 2021. у 16:58

ДВОСТРУКИ освајач олимпијских медаља, капитен женске одбојкашке селекције Србије, Зрењанинка Маја Огњеновић, добија ових дана посебно признање и пажњу града у којем је рођена.

ПРИЗНАЊЕ МАЈИ ОГЊЕНОВИЋ ОД РОДНОГ ГРАДА: Прослављена одбојкашица добија мурал у Зрењанну (ФОТО)

FOTO: N. Paraušić

Мурал са њеним ликом красиће зграду у којој је одрасла, у Насељу "4. јул", а аутор је академски сликар и познати ликовни уметник, Виорел Флора. Флора је почео да осликава мурал, димензија 2x4 метра, посвећен једној од најуспешнијих спортисткиња рођених и пониклих у Зрењанину, Европском граду спорта за 2021. годину.

Уз напомену да му је велика част и задовољство што ради овакав мурал, Виорел Флора наглашава да то задовољство деле и станари зграде у којој је одрасла Маја Огњеновић, пружајући му подршку у раду.

- Одлучио сам се за портрет, са подигнутом руком, како би био видљив и из прометне улице, удаљене око 60 метара, одабрана је лепа фотографија, коју ћу пренети у стилу браон-бело, са крупним натписом Маја у доњем делу, уз акрилне боје, које су постојане и дуготрајне и искључиво ћу радити четкицом - каже зрењанински сликар, уз напомену да нема одређени рок за завршетак посла, али ће се трудити, уколико га временски услови послуже, да посао оконча у наредних десетак, петнаестак дана.

Маја Огњеновић рођена је у Зрењанину 1984. године, а одбојку је почела да Атренира у сали Основне школе „2. октобар“, а осим зрењанинског ОК Поштар, играла је за београдску Црвену звезду и за национални тим одиграла рекордних 230 утакмица, три пута учествовала на Олимпијским играма и освојила две медаље, сребро у Рио де Жанеиру 2016. године и бронзу у Токију.

Кошаркашки и одбојкашки мурал

НАКОН што је летос освануо спортски мурал посвећен златној и шампионској генерацији кошаркаша Пролетера, ускоро ће и одбојка у граду на обалама Бегеја, добити своју икону на зиду.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)