МИНИСТАР УДОВИЧИЋ: "Креирамо будућност са младима и за младе!"

Novosti online

02. 12. 2021. у 15:45

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић председавао је 18. седницом Савета за младе на којој су чланови разматрали измене и допуне Закона о младима и ревизију Националне стратегије за младе, разговарали о важности вакцинације што већег броја младих и о заједничким активностима за будући период.

МИНИСТАР УДОВИЧИЋ: Креирамо будућност са младима и за младе!

ФОТО: Танјуг

Министар је присутне информисао да Министарство спроводи најшири консултативни процес, како би обезбедило широко сагледавање потреба за измене, односно допуне важећег законског оквира.

Током досадашњег процеса, урађена је и Упоредна анализа са међународним прописима који регулишу област младих, као и других прописа Републике Србије који су повезани са применом Закона о младима, са фокусом на мобилност и миграције.

- Период између две седнице искористили смо за консултације са младима о њиховим потребама како би све измене и допуне постојећег закона и ревизије Стратегије за младе биле у складу са најширим интересима младих у Србији. Активно радимо на промовисању вакцинације што већег броја младих и данас је једна од главних тема била како да додатно афирмишемо младе да покажу друштвену одговорност и бригу о свом и здрављу свих које воле.

ФОТО: Танјуг

- У току децембра очекује нас обележавање Међународног дана волонтера и организација међународне омладинске конференције „Укључени, оснажени и повезани млади – стуб одрживог развоја”, па годину завршавамо промовишући највише заједничке вредности на којима омладинска политика почива и у наредну улазимо спремни за нове успехе. Савет за младе је својим радом показао да је једино уз заједнички приступ свим питањима која су у фокусу младих могућ видни напредак. То је оно што нас мотивише да пред нас стављамо веће циљеве и градимо будућност са младима и за младе -  изјавио је министар Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)