РУСИ БОКСУЈУ ЗА СРБИЈУ: Петорица боксера из Русије поносно носе српску тробојку

Танјуг

19. 10. 2021. у 15:03

Боксерски репрезентативци Србије Вахид Абасов и Павел Фјодоров, пореклом Руси, изјавили су да им је велика част да представљају Србију и да ће учинити све да освоје медаљу на Светском првенству.

РУСИ БОКСУЈУ ЗА СРБИЈУ: Петорица боксера из Русије поносно носе српску тробојку

ФОТО: Боксерски савез Србије

Русија је светска велесила у боксу, конкуренција за национални дрес је огромна, па се боксери одлучују на потез који су, сем Абасова (категорија 67 кг) и Фјодорова (63,5), направили још тројица и обукли дрес Србије - Тамир Галанов (54 кг), Владимир Мирончиков (80 кг) и Садам Магомедов (92 кг).

“Од првог дана нисмо имали дилему, знали смо да поред Русије само грб Србија може да буде на нашим грудима. Када смо добили ту могућност, да дођемо у ову дивну, племениту земљу, људи топлог срца, са душом, одмах смо одговорили са ДА. Сви смо добили српске пасоше, живимо у Србији, учимо језик интензивно и прија нам. Стопили смо се са овом рајском земљом и имамо намеру да останемо да живимо овде и радимо овај наш посао”, изјавио је Абасов, победник Београдског победника 2021, а пренео Боксерски савез.

Са српским Русима, како их сви од миља зову, налазе се и њихови тренери, који су такође стигли из Русије и константно раде на обуци домаћих тренера и њховом усавршавању.

“У Србији се осећам изузетно лепо, душа ми се стопила са овом земљом и народом. Прошле године имао сам сјајне наступе за београдски Раднички, а ове ме повреда омела да имам више мечева. Сада сам максимално опорављам, имали смо врхунске припреме и једва цекам жреб и почетак мечева у Арени. Освојити 100.000 долара је заиста велико, али бокс је мој живот и жеља за медаљом је већа. Ако ми се жеља испуни, са великим поносом и пуним срцем певаћу химну Србије”, истакао је Фјодоров.

Шампионат света одржаће се од 24. октобра до 6. новембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)