"ЧУВАЈТЕ СЕ, ТО ГА ЈЕ УБИЛО" Откривен језив узрок смрти чувеног спортисте

Новости онлине

18. 10. 2021. у 13:51

ОТКАКО је средином августа преминула бивша звезда НХЛ-а Џими Хејс, није се до овог викенда знало шта је узрок његове смрти у 31. години.

ЧУВАЈТЕ СЕ, ТО ГА ЈЕ УБИЛО Откривен језив узрок смрти чувеног спортисте

Фото: Depositphotos

Сада је његова породица решила да све открије, а истина је за њу саму посебно била болна.

Како је пренео "Бостон глоуб", Хејс је био зависник од лекова против болова, а када је њих почео да комбинује са кокаином, спаса није било.

Подсетимо, 23. августа пронађено је тело овог хокејаша, оца двоје деце, а његова породица је одлучила да о узроку смрти јавно проговори како се слична трагедија никоме не би поновила.

- Ја сам била у комплетном шоку, била сам убеђена да се, просто, десио некакав срчани удар, јер код куће није показивао никакве знаке зависности - рекла је Кирстен Хејс, супруга преминулог америчког репрезентативца.

Али, отац поменутог хокејаша Кевин Хејс каже да је примећивао да се "нешто променило у последње време".

- Пре 16 или 17 месеци Џими је почео да се понаша другачије. Отишао сам до њега и рекао му "Мислим да имаш проблем са пилулама". Дуго је био повређен током каријере и због тога је, бар се мени чинило, узимао лекове против болова. После три седмице признао ми је да је постао овисник. Почео је с лечењем, али... не постоји ту јасна формула која сигурно доводи до исцељења - констатовао је Кевин Хејс, који је по сопственом признању и сам својевремено био овисник о одређеним медицинским препаратима.

Џими Хејс је каријеру завршио 2018, и то после 334 НХЛ утакмице, укључујући и наступе за чувене Бостон Бруинсе.

- Надам се да ћемо објављивањем ове приче спасити некоме живот. Ако ово може некога да поштеди таквог бола, онда је то права ствар - закључио је отац преминулог хокејаша.


БОНУС ВИДЕО Нови навијачки хаос у Француској

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)