ИСТОРИЈА ИСПИСАНА У ЗРЕЊАНИНУ: Српска ММА сцена овако нешто није доживела!

Novosti online

17. 10. 2021. у 15:04

ДИЈАМАНТСКА ноћ у зрењанинској Кристалној дворани у режији најбоље регионалне и једне од најцењенијих европских ММА позорница – Сербиан Баттле Цхампионсхип која наставља веома активан период организовања манифестација мешовитих борилачких вештина за такмичаре из свих крајева света.

ИСТОРИЈА ИСПИСАНА У ЗРЕЊАНИНУ: Српска ММА сцена овако нешто није доживела!

ФОТО: СБЦ

У 36. издању СБЦ Ревенге импресиван списак борби, који је љубитељима ММА у нашој земљи и широм планете пружио још једно спортско борилачко вече за памћење. 

Учешће реномираних бораца из Бразила, Русије, Португала, Анголе, Србије у препуној спортској лепотици града на Бегеју која је ове вечери имала посебан сјај изнедрио је и нови моменат у историји светског ММА такмичења. Један борац је учинио нешто што нико до сада није, борио се у једној ноћи у две борбе и остварио велике победе. 

Реч је о младој ММА звезди Србије, 24 – годишњем Предрагу Богдановићу, из Новог Сада који је дуплом победом под сводовима Кристалне дворане потврдио да је један од најбољих младих бораца у свету, маестро бразилске џиу-џице и велика звезда у успону која ће Србији тек доносити победе и радости. 

У првој борби вечери Богдановић је савладао Славољуба Митића техничким нокаутом у другој рунди, да би у осмој борби вечери изашао на мегдан искусном и реномираном борцу из Анголе Артуру Лемосу који је у последњи моменат остао без поротивника који је због повреде морао отказати учешће. 

ФОТО: СБЦ

Овакав сплет догађаја навео је два српска борца, који су већ имали заказан међусобни окршај на СБЦ 36 Ревенге манифестацији да покажу карактеристичан борбени дух и храброст, и да без размишљања понуде да победник из њиховог међусобног дуела касније у току вечери пружи борбу Артуру Лемосу. Предраг Богдановић одмах је понудио да у случају победе у првој борби наступи и у борби против Лемоса, а његовој одлуци прикључио се и његов противник, Славољуб Митић.

У фантастичном џиу-џицу приказу након три рунде бескомпримосне борбе Богдановић је остварио и другу победу у овој дијамантској зрењанинској ноћи за његових укупно 10 тријумфа до сада, без пораза, чиме се налази на добром путу ка УФЦ октагону.

- Заиста смо поносни да у својим редовима имамо овакве бескомпромисне професионалце који су спремни за борбу увек и у свакој ситуацији, а овај сплет догађаја је сигурно нешто што је преседан, јер нигде у свету нисмо имали прилику да гледамо како борац, без претходног најављеног такмичења турнирског типа, дан пре манифестације пристане да у случају победе одради још једну борбу против веома опасног и квалитетног противника – поносно истиче први човек СБЦ Ревенге организације Бојан Михајловић.

ФОТО: СБЦ

У фантастичном бразилско-руском дуелу светске класе за титулу најбољег видели смо на делу Лукас Ананиаса, професионалац из Бразила и представник чувене Нова Униао академије, са 12 професионалних победа у каријери и непораженог руског талента из Дагестана Џхамалудина Алиева, који је до седмог узастопног тријумфа у каријери стигао у другој рунди.

Једну од борби која се са нестрпљењем чекала протекла је у знаку српског борца. Експлозивни српски ударач из Суботице Немања Уверић који се поново вратио у СБЦ Ревенге октагон у потрази за једанаестим профи тријумфом, у највећем испиту досадашње каријере салвадао је техничким нокаутом легенду ММА спорта, бившег СБЦ шампиона у полутешкој категорији, некадашњег УФЦ и Беллатор борца, Бразилца Мајкела "Биг Риг" Фалкоа.

Главна борба вечери донела је судар у велтер категорији до 77 кг у коме се водила жестока борба између непораженог српског професионалца Стефана Негуцића и искусног Руса Акбара Гаџхиекперова који је показао изузетан квалитет и истрајност. Непоражени српски ас Негуцић, који је већ на путу ка светској елити сломио је жилавог Руса техничким нокаутом у трећој рунди за 11 узастопни тријумф у каријери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)