ЛУДА ФОРМУЛА 1: Највећи трагичар објаснио катастрофалну одлуку због које је остао без велике победе

Новости онлине

26. 09. 2021. у 20:53 >> 20:53

Сви су били убеђени да ће он, а не Луис Хамилтон, победити на трци Формуле 1 за Велику награду Русије, али Ландо Норис је на крају уместо слављеника постао трагичар.

ЛУДА ФОРМУЛА 1: Највећи трагичар објаснио катастрофалну одлуку због које је остао без велике победе

Твитер: @McLarenF1

Мекларенов возач је био на добром путу да тријумф у квалификацијама "унапреди" и у онај далеко важнији, но пред сам крај надметања - одбио је позив своје екипе да промени гуме.

То се испоставило као кључно за оно што је потом уследило.

Возио је убеђен да киша која је почињала пет кругова пре завршетка трке неће бити јака, па је остао у болиду са гумама које су за суву стазу, не ону по којој се "плови". А у такву се претворило тркалиште у Сочију...

"Не знам ни шта да вам кажем. Несрећа, ето шта је то било... Уништили смо сами себе. Мислим, одлука (да се не промене гуме) је била моја, стварно сам веровао да је најбоље решење да све остане како је и до тада било, био сам убеђен да је то довољно за победу, али - није", рекао је Норис после надметања у Русији.

Киша је испрва заиста била слаба, па је и разумљиво зашто је одбијао да пређе на тзв. "средње" гуме, али како се она појачавала, а ривали почињали да, чим им је то било могуће, одлазе до својих механичара како би завршне кругове извезли како треба, он је упорно одбијао такав позив сопствене екипе.

"Мени нико није рекао да ће невреме, причали су у стилу 'ма, само ће кишица' и ја сам реаговао на основу онога чиме сам располагао. А не да није била кишица, него се десила провала облака. Шта је ту је, сами смо криви за оно што се на крају десило", истакао је Норис који је на крају завршио трку као пети, а и то место је заузео тек када је, истина веома касно, и сам отишао по адекватне гуме.

Победу на Великој награди Русије однео је, и то стоти пут у каријери Формуле 1, Луис Хамилтон.

БОНУС ВИДЕО Изјаве играча после вечитог дербија

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)