БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ НА ТРГУ У ШАПЦУ: Борба за национални дрес

Новости онлине

26. 09. 2021. у 18:52

БОКС машина Србије без предаха. Налазимо се у самом финишу Појединачног сениорског првенства државе које је у протекла четири дана изнедрило 38 финалиста свих тежинских категорија.

БОКСЕРСКИ СПЕКТАКЛ НА ТРГУ У ШАПЦУ: Борба за национални дрес

ФОТО: Боксерски савез Србије

Поход на шампионске трофеје на централном Тргу у Шапцу креће од 17 часова, уз директан ТВ пренос на ТВ Арена, када ће у ринг ући наше сениорке и борити се за наслов најбољих у Србији.

Сениори са истим задатком, крећу од 19 часова, али пред њима је овај пут тежи и изазовнији посао. Појединачно сениорско првенство 2021. у Шапцу уједно је и изборно такмичење за наше најбоље боксере који ће Србију, домаћина Светског првенства 2021. представљати у београдској Арени од 24. октобра до 6.новембра.

Због лоших временских услова прва два дана Првенства одржана су у дворани Средње економске школе "Стана Милановић", а зарим када је сунце поново ступило на сцену омогућило је да полуфинала буду одржана на отвореном, на централном градском Тргу у Шапцу који је био испуњен до последњег места што боксерима И њиховим тимовима, што љубитељима племените вештине који су се ужелели добрих партија.

Следе финала, следи спектакл у коме ће након интонирања химне Србије у своје битке кренути 16 дама и 22 боксера. Бокс ноћи српских шампиона у Шапцу присуствоваће и специјални гости Министар унутрашњих послова Александра Вулин и Министар омладине И спорта Вања Удовичић, градоначелник Шапца др Александар Пајић И други.

Организатор је Боксерски савез Србије, покровитељ Град Шабац, а технички организатор Боксерски клуб "Мачва". Улаз за све мечеве је слободан.

Следе врхунски мечеви како код дама где ћемо имати прилику да видимо најбољу боксерку Србије и учесницу Олимпијских игара у Токију Нину Радовановић која ће у катеогрији до 52 кг одмерити снаге са Јасмином Нађ, неизвесан меч се очекује у судару Милене Матовић и Николине Гајић у категорији до 66 кг. У мушкој конкуренцији према речима стручњака након изласка распореда финала последњих шест мечева шансе су 50 на према 50, што гарантује квалитетне, неизвесне и борбе у којима ће сваки боксер уложити сво своје знање, снагу и енергију за тријумф. У категорији до 71 кг Владимир Губаш ће за ривала имати Џејлана Тоскића, Алмир Мемић који је на путу до финала победио фаворизованог Сандра Полетана, за ривала ће имати Воутера Ђокића који који живи у Холандији, али се такмичи под српском заставом, Игор Рогић који је Сомбору донео титулу у Суперлиги Србије у конкуренцији до 80 кг покушаће да заустави ове сезоне непобедивог Владимира Мирончикова.

Пред нама је фантастично бокс вече у Шапцу које ће изнедрити нове шампионе Србије, подржимо их на том путу.

Сениорке Минимум (45-48кг) Кристина Нађ Варга- Сандра Маран

Сениорке Мува Лака (50кг) Јована Здравковић – Снезана Шиљковић
Сениорке Мува (52кг) Нина Радовановић - Јасмина Нађ
Сениорке Перо (57кг) Јелена Зекић - Јованка Радуловић
Сениорке Лака (60кг) Нина Павловић - Наталиа Схадрина
Сениорке Велтер (66кг) Милена Матовић - Николина Гајић
Сениорке Средња (75кг) Александра Рапајић - Владана Радовић
Сениорке Теска (+81кг) Сара Јовановић - Алексеи Стефановић
Сениори Бантам (54кг) Омер Аметовић - Тамир Галанов
Сениори Перо (57кг) Вељко Глигорић – Рифат Аземи
Сениори Лака (60кг) Семиз Аличић – Назиф Сејди
Сениори Полувелтер (63.5кг) Никола Филиповић - Ненад Јовановић
Сениори Велтер (67кг) Вакхид Аббасов - Огњен Вујичић
Сениори Полусредња (71кг) Владимир Губаш - Џејлан Тоскић
Сениори Средња (75кг) Алмир Мемић – Wоутер Ђокић
Сениори Полутеска (80кг) Владимир Мирончиков - Игор Рогић
Сениори Крузер (86кг) Слободан Јовановић - Алекса Марковић
Сениори Теска (92кг) Садам Магомедов - Милосав Савић
Сениори Супертеска (+92кг) Владан Бабић - Сергеј Калцугин

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)