ОДБОЈКАШИ НИСУ КРИЛИ РАЗОЧАРЕЊЕ ШТО СУ ОСТАЛИ БЕЗ МЕДАЉЕ: Аплаузи без осмеха

С. К.

20. 09. 2021. у 22:07

НИ јак аплауз на Аеродрому "Никола Тесла" није могао да измами осмехе нашим најбољим одбојкашима, који су се јуче, летом из Франкфурта заједно са златним младим ватерполистима, вратили са ЕП у Катовицама.

ОДБОЈКАШИ НИСУ КРИЛИ РАЗОЧАРЕЊЕ ШТО СУ ОСТАЛИ БЕЗ МЕДАЉЕ: Аплаузи без осмеха

FOTO: M. Vukadinović

Наше трофејне играче нимало не теши сазнање да су четврти на Старом континету...

- Очекивао сам много више, да освојимо медаљу. Да ли је то било реално, друго је питање. У сваком случају, сигурно смо могли да играмо много боље. Четврто место је најгоре које може да буде. Штета за ову добру генерацију што опет није узела медаљу - истакао је селектор Слободан Ковач.

КОВАЧ ЧЕКА ГАЈИЋА

КОРМИЛАР Србије, Слободан Ковач, очекује разговоре са председником Савеза Зораном Гајићем:

- Не знам каква је моја будућност, следе разговори како бисмо видели шта да се ради. Видим да смо се квалификовали за СП 2022. у Русији. То је дивна ствар. Сада смо разочарани, а за будућност има времена.

Наша селекција је имала доста проблема због повреда за време припрема, али и током шампионата. Али, Ковач не тражи алиби, већ наглашава:

- Немамо боље играче од ових. Вероватно смо могли да будемо у бољој форми. Дали смо свој максимум у овом тренутку, који, нажалост, није био довољан да се освоји медаља.

Примећује Ковач да је распоред на ЕП био чудан, да су имали непотребне дуге пуазе, а онда полуфинале и меч за бронзу одиграли без предаха:

- Видите да смо као "куване ноге", две ноћи заредом не спавамо. Свима нам је тешко због четвртог меча.

Александар Атанасијевић истиче да одбојкашима није нимало лако:

- Осећај није сјајан када се вратиш у Србију без медаље. Морамо да будемо реални и свесни да смо у овом тренутку пружили наш максимум. Турнир је био јак, било је екипа које су боље од нас, а Италија је била изненађење као ми пре две године. Предвођени Ђанелијем и Микелетом играли су невероватно, сјајно од првог до последњег тренутка.

БОНУС ВИДЕО: Изјаве играча након дуела Партизан - Црвена звезда

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)