СРБИЈА - ЦЕНТАР СВЕТСКОГ ШКОЛСКОГ СПОРТА! Министар Удовичић отворио прву "Школаријаду" (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

15. 09. 2021. у 20:55

МИНИСТАР омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на форуму „Школски спорт – платформа за здрав начин живота”, а касније званично отворио „Школаријаду”, која се по први пут организује и одржава у Србији.

СРБИЈА - ЦЕНТАР СВЕТСКОГ ШКОЛСКОГ СПОРТА! Министар Удовичић отворио прву Школаријаду (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Министарство омладине и спорта

- Србији је припала велика част и одговорност да буде први домаћин највећег спортског такмичења за децу школског узраста на свету. Захваљујем свима који су препознали важност Школаријаде на глобалном нивоу и веровали да је Србија поуздан домаћин који може да одговори свим изазовима и захтевима организације, али и да поставити стандарде за убудуће, што ћемо уверен сам, у наредним данима показати. Наша земља системски улаже у усавршавање младих, неговање њихових талената и пуним капацитетима подржава развој и доступност спорта на свим нивоима.  Дугогодишњим залагањем дошли смо до позиције лидера у организацији међународних спортских такмичења у региону, на шта смо веома поносни, и одатле потиче и моја увереност да ће сви учесници Школаријаде из Србије понети само најлепше утиске - истакао је министар Удовичић.

Младим спортистима из целог света који учествују на највећем спортском такмичењу за децу школског узраста на глобалном нивоу министар је поручио: 

- Драги млади спортисти, добро дошли у Србију, земљу спорта и великих шампиона! Овде сте сви победници и зато уживајте на терену, али и ван њега. Спорт је више од такмичења, он спаја и уједињује, и зато поред спортских успеха надам се да ћете из Србије послати снажну поруку пријатељства, поруку да су сви добродошли у нашу спортску породицу, најбољу, највећу и најбројнију на планети која помера границе. Желим вам свима пуно сјајног дружења, осмеха и лепих успомена које ћете понети из наше Србије!

Фото: Министарство омладине и спорта

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)