СПЕКТАКЛ У СПЛИТУ: И Вања Удовичић уз младе спортисте на Играма младих!

Novosti online

18. 08. 2021. у 12:23

МЕЂУНАРОДНО финале Спортских игара младих почело је у Сплиту, а спектакуларна церемонија затварања и прославала великог јубилеја, 25. рођендана Игара, одржаће се у петак у присуству бројних званица међу којима су и председник УЕФА Александар Чеферин, некада светске звезде фудбала Луис Фиго, Предраг Мијатовић, Дарио Срна, министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић, помоћник министра спорта Дарко Удовичић, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић и многи други.

СПЕКТАКЛ У СПЛИТУ: И Вања Удовичић уз младе спортисте на Играма младих!

ФОТО: Спортске игре младих

Школарци из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске први дан боравка у Сплиту искористили су за упознавање и дружење, док је други дан био резервисан за купање на предивним плажама овог приморског града, у складу са паролом „Заједно као један тим“ која кружи регионом.

Малишани ће се током среде и четвртка такмичити у 10 спортова – атлетика, одбојка, традиционални турнир Цоца Цола куп у малом фудбалу, одбојка на песку, баскет 3X3, између две ватре, рукомет, тенис, стони тенис и шах, док је петак, према најавама организатора -  Дан за памћење са спектакуларном завршницом Игара, а специјални гост из Србије, биће и музичар Сергеј Ћетковић. 

ФОТО: Спортске игре младих

На Тргу Прокуратива од 20 сати одржаће се ревијална фудбалска утакмица. У једном тиму биће дечаци учесници из све три државе, док ће  другу екипу чинити Александар Чеферин (председник УЕФА) и некадашње звезде светског фудбала Предраг Мијатовић, Луис Фиго, Максвел Андраде, Фернандо Јеро, Звонимир Бобан, Даријо Срна и други познати. 

Утакмицу ће судити чувени италијански судија Роберто Росети, сада први човек Судијске комисије УЕФА. Претходно, од 17.45 одржаће се свечана прослава 25 година од оснивања Игара, на којој ће бити приказан и филм о великом јубилеју највеће манифестације аматерског спорта у Европи. А следе и дешавања на полуларној Риви уз велики ватромет уз музичко сценски програм и доделу признања.

ФОТО: Сим Србије

Ове године у Србији Спортске игре младих одржане осму годину за редом, уз велику помоћ председника Србије Александра Вучића, пријатеља и спонзора. Парола Игре су закон, спојила је регион.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)