А ДАНАС ГА "ТЕРАЈУ" ИЗ РЕПКЕ ЈЕР ЗАУЗИМА ДВА МЕСТА У АУТОБУСУ: И велики Дејан Савић је некад био мали - видите његову медену слику из вртића

Новости онлајн

12. 08. 2021. у 13:44

НЕКЕ ствари се у Србији не мењају и сигурне су, а једна од њих је да ватерполо репрезентација са свих великих такмичења доноси медаљу - најчешће златну. Тако је било и на недавно завршеним Олимпијским играма у Токију где су српски "делфини" предвођени тренером Дејаном Савићем освојили турнир.

А ДАНАС ГА ТЕРАЈУ ИЗ РЕПКЕ ЈЕР ЗАУЗИМА ДВА МЕСТА У АУТОБУСУ: И велики Дејан Савић је некад био мали - видите његову медену слику из вртића

Фото: М. Вукадиновић, М. Анђела, Танјуг/С. Аћимовић

Атмосфера у ватерполо репрезентацији је посебна прича - и тако је годинама. Неретко се чује како такво другарство не постоји ни у једном колективном спорту. Савић, који је некада и као играч освајао одличја, држи све конце у својим рукама и тачно се зна ко шта ради у тиму.

FOTO: AP/Tanjug

Наравно, то не значи да дисциплина у репрезентацији почива на страху. Другарство је изнад свега, а симпатичне догодовштине ватерполиста по повратку у Србију верно дочаравају ту посебну атмосферу коју су изградили годинама.

Савић је плакао, играчи су певали "А сад адио" пошто се неколицина њих опрашта од националног тима, а неретко су се чуле шале на селекторов рачун.

Посебно је била упечатљива шала Стефана Митровића који је током турнира у Токију рекао да "морамо да променимо селектора, пошто Савић заузима два места у аутобусу". Био је то Митровићев одговор на селекторова пецкања и добацивања у моменту док је давао изјаву за ТВ, а на ту шалу се потом надовезао и бивши репрезентативац Никола Рађен који је такође поручио Савићу да се опрости од националног тима из истог "разлога".

Велики је Савић, показује то и прихватањем шала на сопствени рачун, те је мало теже замислити да је толика људина (и у физичком, али и у оном другом, битнијем смислу) некада била - мала. Или, да парафразирамо стихове Љубивоја Ршумовића: "Нећете нам веровати и велики Дејан Савић некада је био дете!"

ФОТО: Милена Анђела

Ако вам је баш тешко да замислите малог Савића, његова васпитачица Марија Грујичић је "Новостима" показала селекторове фотографије из детињства.

ФОТО: Милена Анђела

И тада је Савић био буцко, али је и тада био вођа (више о томе можете прочитати у ексклузивном интервјуу "Новости" са васпитачицом на овом линку).

Фото: Милена Анђела

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)