СПЕКТАКУЛАРАН БОКС У СМЕДЕРЕВУ: Фаворизована Звезда поклекла, Сомбор шампион!

Novosti online

27. 07. 2021. у 02:01

СОМБОР је нови шампион Србије! Чета Стојана Кнежевића, алфе и омеге клуба са севера Србије, први пораз у сезони нанела је фаворизованој Црвеној звезди у реваншу финала Суперлиге у Сомбору, а онда грогираног противника докусурила у никад неизвеснијој мајсторици у Смедереву - 12:10.

СПЕКТАКУЛАРАН БОКС У СМЕДЕРЕВУ: Фаворизована Звезда поклекла, Сомбор шампион!

фото: БСС

У мечу који је решио питање шампиона Србије појачање новог владара српског клупског бокса, Игор Рогић, победио је Александра Шерифовића.

- Никада нећу заборавити овај тренутак када сам са Сомбором постао шампион Србије у олимпијском боксу. Хвала свим момцима из тима, време је за славље - рекао је Рогић, нови јунак клуба из Бачке, одмах после меча.

Колико му је ситуација дозволила, радовао се и Столе са својим момцима.

- У уторак сам сахранио оца Милана, али нисам хтео да та моја туга утиче на ове момке. Погурао сам то у себи и моји јунаци су ми вратили титулом. Хвала им до неба, али хвала и градоначелнику Сомбора Антониу Ратковићу који је био вечерас овде с нама и без чије помоћи у име града не бисмо остварили овај историјски успех - изјавио је Кнежевић.

Медаље и шампионски пехар победничком тиму, чија је ведета био и Вељко Ражнатовић који вечерас нажалост није могао да наступи због повреде руке, поделили су директор Суперлиге Марјан Цветковић и Теодора Остојић испред Боксерског савеза Србије.

Иначе, боксерска лига Србије ове године одржана је на врхунском нивоу, а помоћ БСС у организацији пружили су држава Србија и компанија МТС. Сви мечеви били су преношени директно на ТВ Арена спорт.

Црвена звезда - Сомбор 10:12

ЈУНИОРИ

Лука Ранковић - Северџан Гаши 2:0

Владимир Бериша - Владица Мишковић 2:0

СЕНИОРИ

Саша Ивановић - Омер Аметовић 0:2

Кристијан Јовановић - Раде Јоксимовић 2:0

Момчило Јањић - Семиз Аличић 0:2

Ненад Јовановић - Назиф Сејди 2:0

Џејлан Тоскић - Антонио Бисет 0:2

Сандро Полетан - Владимир Губаш 2:0

Александар Шерифовић - Игор Рогић 0:2

Алекса Марковић - Мађи Јабабу 0:2

Коста Божовић - Владан Бабић 0:2

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)