ТРАДИЦИОНАЛНИ „ВЕСЕЛИ СПУСТ“ НА ИБРУ – 11. ЈУЛА: “Сплавари“ опет кроте брзаке

Г.Ћировић

21. 06. 2021. у 13:03

КРАЉЕВО – Уколико не буде непредвиђених околности, традиционални, 32. по реду „Весели спуст“ – популарно сплаварење Ибром на пловилима свих врста на „траси“ дугачкој 25 километара, од средњовековног града Маглича у Ибарској клисури, па до Матарушке Бање и Краљева, биће одржан у недељу, 11. јула.

ТРАДИЦИОНАЛНИ „ВЕСЕЛИ СПУСТ“ НА ИБРУ – 11. ЈУЛА: “Сплавари“ опет кроте брзаке

Фото:Г.Шљивић

Организатори веселе регате, овдашња Туристичка организација, Кајак клуб „Ибар“ и локална самоуправа, и ове године очекују долазак бар неколико стотина „сплавара“ из свих крајева земље, али и из Македоније, Републике Српске и држава у региону, а све њих у Краљеву очекује богат забавни програм.

- Уз игре на води које ће бити одржане на градском базену, у петак 9. јула на централном градском тргу биће одржан концерт Хариса Џиновића, поклон Краљевчанима од донатора, људи добре воде. Дан касније на истом месту предвиђен је концерт Дејана Петровића и његовог биг бенда – најавио је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева и капетан пловидбе.

Све трошкове око концета Дејена Петровића, рачунајући његов хонорар, бину, разглас и осветљење, сносиће овдашња Туристичка организација.

- За ову намену, односно организацију манифестације која се наслања на Весели спуст, издвојено је 1,35 милиона динара – каже Ана Миросављевић, директорка ТО Краљево.

Старт најлуђе и најстарије журке на води у Србији предвиђен је за недељу ујутро, 11. јула, подно зидина средњовековног Маглича. Прву прилику за предах учесници ће имати најпре у Богутовачкој, а потом и у Матарушкој Бањи где ће бити организован и традиционални „спусташки ручак“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)