БОЖИДАР МАЉКОВИЋ ВЕРУЈЕ У СРПСКЕ ОЛИМПИЈЦЕ: Биће медаља у Токију

Н. И.

01. 06. 2021. у 22:05

ОЛИМПИЈСКЕ игре у Токију се ближе почетку. Престоница Јапана ће од 23. јула до 8. августа бити домаћин највеће светске спортске приредбе, а на далеки пут ускоро би требало да крене и Олимпијски тим Србије.

БОЖИДАР МАЉКОВИЋ ВЕРУЈЕ У СРПСКЕ ОЛИМПИЈЦЕ: Биће медаља у Токију

FOTO: M. Vukadinović

У нашој мисији је тренутно 70 спортиста из 13 различитих спортова, а очекује се да се тај број додатно повећа.

ШТАЈНЕР НА ОПЕРАЦИЈИ

ВЕЛИКИ пех задесио је шефа мисије Олимпијског комитета Србије Дамира Штајнера. Један од најважнијих оперативаца наше олимпијске куће имао је минулог викенда саобраћајну несрећу, у којој је доживео неколико повреда.

- Штајнер је возио бицикл и на њега је налетео аутомобил у једној улици у Београду. Тренутно је на ВМА и предстоји му низ оерација. Надамо се, ипак, да ће бити са нама на Играма у Токију - рекао је председник ОКС Божидар Маљковић.

Олимпијски комитет Србије и компанија "Донкафе" јуче су уприличили дружење 11 наших олимпијаца са представницима медија. Пред новинаре су изашли кошаркашице Соња Васић и Дајана Бутулија, веслачи Милош Васић и Мартин Мачковић, стрелци Андреа Арсовић, Дамир Микец, Милутин Стефановић и Миленко Себић, стонотенисер Димитрије Левајац и каратисткиња Јована Прековић.

- Имамо огромну подршку ОК Србије у припремама за одлазак на Олимпијске игре. Радујемо се овом догађају, јер је он врхунац каријере сваког спортисте. Надамо се сви да ће август да буде месец за победе и медаље - рекла је кошаркашица Соња Васић, једна од најискуснијих играчица у екипи селекторке Марине Маљковић, које су се на последњим Играма у Рио де Жанеиру окитиле бронзаном медаљом.

Иначе, Соња Васић ће се овог лета, одмах после Олимпијских игара у Токију, опростити од активног играња кошарке после вишегодишње, сјајне каријере.

Бројне новинаре и спортисте јуче су поздравили и председник ОКС Божидар Маљковић и директорка маркетинга компаније "Штраус Адриатик" Катарина Шибалић.

- Још 50 дана нас дели од највећег планетарног спортског догађаја, а Олимпијски тим Србије за сада броји 70 спортиста у 13 спортова, који ће наступати под заставом наше земље, а тај број биће већи, наравно, како се приближавамо Играма. Свима њима пружамо подршку, као и онима који би тек требало да заузму своје место у Олимпијском тиму Србије. Хвала медијима што помажу да се реч о мисији ОК Србије чује далеко, а ми ћемо дати све од себе да то поверење вратимо залагањем на спортским борилиштима у Токију овога лета - рекао је Маљковић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)